RC0000
 

На лист Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України з інформацією про заплановане проведення комітетських слухань: «Сучасний стан українських профспілок. Потреба у перезавантаженні соціального/публічного діалогу» ФПУ поінформувало голову парламентського Комітету Галину Третьякову про те, що зазначене питання постійно знаходиться в центрі уваги Федерації профспілок України та її членських організацій.

Ведеться системна робота з реалізації завдань, визначених VII З'їздом ФПУ. Зокрема, у травні 2019 року стан профспілок та модернізація їх діяльності у сучасних умовах стали предметом розгляду широким профспілковим загалом, який представляв 44 всеукраїнські профспілки і 25 територіальних профоб'єднань.

Як наголошено у листі ФПУ, профспілки переконані, що питання подальшого розвитку профспілкового руху в Україні має розглядатись саме у профспілковому середовищі.

Так, 16 січня 2020 року на Всеукраїнському профспілковому віче обговорено законодавчі ініціативи, які зачіпають інтереси членів профспілок, про що зазначено у Резолюції Віче.

На виконання його рішень, 30 січня ц.р. по всій України та у Києві прокотиться «Хвиля гніву», під час якої спілчани виступлять проти  антинародних законопроектів, спрямованих  на руйнацію системи соціального захисту в країні та знищення профспілок.

У листі ФПУ повідомляється про те, що 14 лютого 2020 р. у столичному Будинку профспілок збереться Конференція з питання: «Роль профспілок у захисті прав людини праці. Дотримання прав і гарантій діяльності профспілок у сучасних умовах».

У ній візьмуть участь науковці, експерти, представники роботодавців та громадянського суспільства, профспілкові активісти. Голова ФПУ Григорій Осовий запросив Г.Третьякову та народних депутатів України також взяти участь у зазначеному заході.

Прес-центр ФПУ