DSC07908

 

На виконання у регіонах завдань Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року у м. Костополі відбулася районна серпнева конференція педагогічних працівників. На ній перед аудиторією виступили директори шкіл, вчителі, представники шкільного самоврядування, голови профспілкових комітетів, голова районної державної адміністрації Сергій Коваль, секретар міської ради Ніна Бреус, заступник голови Федерації профспілок Рівненської області Марія Рожко, заступник начальника Управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Про підсумки розвитку освіти Костопільщини у 2012-2013 році та завдання на 2013-2014 навчальний рік, про готовність закладів освіти району щодо реалізації Національної стратегії розвитку освіти в Україні доповіла начальник відділу освіти Костопільської районної державної адміністрації Л. П. Новак. Та ще до того ж поділилася здобутками позашкільної освіти, а саме великою кількістю передових місць у різних конкурсах та змаганнях.

У роботі конференції взяла участь заступник голови ФПО Марія Рожко. Вона у своєму виступі, окрім того, що привітала з початком нового навчального року та наголосила на великій значущості освіти, окреслила проблемні моменти галузі, яка є однією з найчисельніших в області. Належний соціальний статус педагогів, зокрема заробітна плата, житло, культурно-масова, спортивна та оздоровча робота, підготовка педагогів та підручники потребують контролю та змін. ФПО працює над ними. Неабияка роль у вирішенні усіх цих питань відводиться профспілці, знаряддям же є соціальний діалог, а саме співпраця профспілок, адміністрації та владних структур.

Вирішення питань молодого покоління є запорукою гарного майбутнього. Позитивом є те, що сьогодні у Костопільському районі у 2 рази більше молодих спеціалістів, ніж було у минулому році. Саме тому треба зосередити увагу на роботі з ними. Також на конференції вручили трудові книжки молодим спеціалістам, така процедура вже стала традицією.

          Ще на цій конференції вручили грамоти від Управління освіти і науки Рівненської ОДА, від районної державної адміністрації та від обласної ради. Від ФПО почесні грамоти у свою чергу отримали Бондарук Наталія Ростиславівна, заступник голови Костопільської районної ради Профспілки працівників освіти і науки України, голова профспілкового комітету, вчитель Костопільської ЗОШ І-ІІ ст. № 8, Гергелюк Любов Борисівна, профспілковий активіст, завідувач дошкільним навчальним закладом №3 «Сонечко» м. Костополя, Очко Ніна Петрівна, голова профспілкового комітету, вчитель Деражненської ЗОШ І-ІІІ ст., Спічак Галина Олексіївна, методист Костопільського районного методичного кабінету,- за високий професіоналізм, плідну працю в галузевій Профспілці, особистий внесок у справу захисту соціально – економічних прав та інтересів працівників освіти району та з нагоди Дня знань.

 

Прес-служба

Федерації профспілок

           Рівненської області

DSC07940

 

DSC07941