1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана

Дорогі ветерани війни і праці!

Сердечно вітаємо вас із Міжнародним днем людей похилого віку та Днем ветерана, який Україна щорічно відзначає 1 жовтня!

Повага до старших поколінь є одним із основних принципів будь-якої розвиненої та цивілізованої держави. Тому цей день є виявом глибокої поваги суспільства до людей старшого покоління, ще один привід подякувати за практичний життєвий досвід, який передають нам ветерани війни та праці, старші друзі і колеги.

Федерація профспілок України послідовно захищає права та інтереси людей похилого віку щодо забезпечення їх соціальних гарантій, підвищення якості соціального обслуговування. Профспілкові організації беруть активну участь у вирішенні повсякденних турбот цих громадян. На підприємствах через колективні договори ветеранам надається допомога - це і надання різноманітних послуг, матеріальна підтримка. Окремі питання соціального захисту ветеранів передбачені у регіональних, галузевих угодах, а також Генеральною угодою.

Одним із напрямків роботи Федерації профспілок України у сфері соціального захисту є питання пенсійного забезпечення. Безперечно, пенсійна система в Україні потребує удосконалення, а вирішення існуючих пенсійних проблем – є вкрай важливим. І про це постійно наголошує профспілкова сторона.

Дорогі ветерани! Ви і сьогодні берете активну участь у громадському, суспільно-політичному житті країни, своїм прикладом надихаєте всіх нас на нові звершення на шляху розбудови правової і соціальної держави, створення гідних умов для життя людини праці.

Вшановуючи цей День, бажаємо Вам міцного здоров’я, добробуту, довгих років мирного життя, щастя та злагоди у родинах, уваги й турботи від рідних та близьких!

Зі святом Вас!

Голова Федерації

професійних спілок України                                                                 Г.В. Осовий

Архiв