IMG 20220510 113548 09
9 травня 2022 року у Берліні відбувся 22-й Федеральний конгрес Конфедерації німецьких профспілок DGB. Делегатів Конгресу привітав у відеозверненні Голова Федерації профспілок України ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ.
 
Останні чотири роки були насиченими подіями для DGB та його профспілок. Річний звіт Конгресу є всеосяжним оглядом існуючих проблем та успіхів, досягнутих після Національного конгресу DGB у 2018 році, і визначає шляхи, якими DGB та його профспілки-члени мають намір слідувати протягом наступних чотирьох років.
У рамках "Діалогу про майбутнє" DGB зважилася на щось нове. Вони запросили людей по всій країні взяти участь у дебатах про те, як сформувати своє власне робоче та житлове середовище. Таким чином, їм вдалося змусити людей говорити, почати дискусії та дізнатися більше про їхні нагальні проблеми – від нестачі житла до нестабільної зайнятості та гарантованої пенсії. Вони також дізналися, що, незважаючи на різноманітність інтересів, хороше майбутнє, солідарність та соціальна згуртованість можливі для переважної більшості людей.
Але діалог DGB про майбутнє був не лише процесом участі, орієнтованим на зовнішній світ. Залучаючи регіональні відділення DGB та профспілки, вони також досягли внутрішнього організаційного зміцнення. Цьому успіху сприяла і волонтерська робота на регіональному рівні у районних та міських федераціях. Делегати підтримали такий курс.
Президентом Об'єднання профспілок Німеччини (DGB) було обрано ЯСМІН ФАХІМІ. Вона набрала 93,23% голосів. Останнім часом вона була членом Бундестагу Німеччини.