изображение viber 2024 06 11 11 11 10 496

Перший день участі делегата від профспілок України в 112-ій  Конференції Міжнародної організації праці Григорія Осового 8 червня ознаменувався низкою публічних подій на підтримку України, працівників і профспілок.

Під час ранкового засідання члени української делегації поширили листівки - запрошення своїм колегам з національних профцентрів, які об’єднує Міжнародна конфедерація профспілок. із приводу участі в мітингу солідарності з Україною перед Палацом націй у Женеві, і далі в брифінгу з питань діяльності українських профспілок в умовах триваючої понад 800 днів військової агресії росії в Женевському університеті.

Солідарно підтримали заклик і виступили на заходах Генеральний секретар МКП Люк Тріангл, Генеральний секретар глобальної профспілки     Industrial Атле Хойє та його заступник Кемаль Озкан, Президент Панєвропейськоі регіональної ради, лідер профспілок Молдови Ігор Зубко, делегати з різних національних профцентрів та української діаспори в Женеві. Активне сприяння проведенню заходів на площі Націй та в Женевському університеті надала Конфедерація профспілок Швейцарії .

 изображение viber 2024 06 11 10 16 36 483

Голова ФПУ у своїх виступах подякував міжнародному профруху за політичну і гуманітарну підтримку Українського народу, який героїчно захищає незалежність і територіальну цілісність держави і виборює свій вибір бути в європейській сімʼї народів. «Однак, війна триває, і нам потрібно усім підтримати ініціативи України щодо забезпечення справедливого миру, тиснути на політиків і уряди у своїх країнах, об’єднуючись з прогресивним громадським сектором» - закликав він.

 изображение viber 2024 06 11 11 10 43 015

У неділю, 9 червня був повний робочий день для членів Генеральної ради МКП, насичений обговоренням понад 20 пунктів порядку денного. Член Генради, голова ФПУ виступив з основних питань в форматі дискусії  та провів короткі робочі зустрічі з лідерами профоб’єднань низки країн, зокрема Америки, Норвегії , Німеччини , Японії , Австрії , Грузії, під час яких він вручив подяки ФПУ за фінансову і гуманітарну підтримку членів профспілок і постраждалих у війні громадян України. В офісі бюро АКТРАВ  відбулася зустріч з Директоркою Марі Хелен Андре і керівником відділу по Європі і Азії Сергіюсом Гловацкасом.

Вранці до засідання Конференції делегація ФПУ взяла участь в акції солідарності МКП з профспілками М’янми, які зазнають утиску влади.

 изображение viber 2024 06 11 11 15 19 308

Пресцентр ФПУ