e3bd144005d540eed59271e00e7b36b4 quality 75Xresize crop 1Xallow enlarge 0Xw 740Xh 400

В цей нелегкий час Федерація профспілок Вінницької області та її членські організації зайняли активну позицію і спрямовують свою діяльність на підтримку військових та потерпілих наших спілчан від ворога.

Рішенням Президії ФПО було організовано  збір коштів  до Благодійного Фонду ФПО “Профспілковий”, створений більше 20 років тому. З першого дня російської агресії до Благодійного Фонду  надійшло майже 430 тис. грн.  фінансової допомоги від профспілкових організацій усіх рівнів.

Активно долучились до збору коштів до Благодійного фонду  профспілкові організації працівників охорони здоров’я (голова Іван Лета), працівників державних установ (голова Любов Ковальчук),   АПК (голова Степан Нешик), облавтодору (голова об’єднаного профкому Інна Столярук).

Кошти  спрямовувалися  на  допомогу бійцям збройних сил України та територіальної оборони, які перебувають на лікуванні після отриманих поранень в медичних закладах м. Вінниці.

Було придбано ліки, медичне приладдя, продукти  харчування та одяг: МКЛ ШМД - 50 тис.грн, обласній клінічній лікарні ім. М.Пирогова - 50 тис. грн., обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф - 30 тис.грн., обласній клінічній психоневрологічній лікарня ім. О.І.Ющенка - 30 тис. грн., обласному  центру служби крові -  20 тис. грн, Науково - дослідному інституту реабілітації осіб з інвалідністю ВНМУ - 25 тис.грн.

На суму понад 100 тис. грн. закуплено і передано Штабу обласної  військової адміністрації паливно-мастильні матеріали для забезпечення організованого безоплатного перевезення внутрішньо-переміщених осіб, доставки благодійної та гуманітарної допомоги до військових частин, тероборони, до регіонів, потерпілих від наслідків агресії.

За оперативною інформацією профспілкові організації освітян області на підтримку військовиків та армії, біженців та внутрішньо - переміщених осіб  переказали майже один мільйон грн.(голова Сергій Пугачов).

112 тис грн.  профспілковими організаціями області перераховано до Фонду «Повертайся живим” на підтримку Збройних сил України:   10 тис. грн. - профспілкова організація  працівників Укрпошти (голова Віктор Маліночка); 50 тис.грн. – профспілковці споживчої кооперації (голова Надія Кириченко); 30 тис. грн. – профспілка працівників культури ( голова Тетяна Побережна); 10 тис.грн. - профспілкові організації лісового господарства (голова Іван Івацко).

106 тис.грн на потреби Національної поліції  області перерахував об’єднаний профком Головного управління Нацполіції у Вінницькій області (голова Анатолій Муляр).

Члени профспілки працівників Пенсійного фонду області перерахували 10 тис.грн. особистих коштів спілчан на рахунок БФ “Подільська громада» (голова Володимир Бондар).

На базі підприємства ФПО “Профспілкове” було прийнято 350   внутрішньо-переміщених осіб, біженців, для яких  організовано безкоштовне проживання і харчування.

Кошти до Благодійного Фонду ФПО та гуманітарна допомога профспілкових організацій продовжують  надходити.

Федерація профспілок Вінницької області