276158074 5168703806531568 8561412059023963022 n
У Лондоні відбулася демонстрація, скликана профспілками Великобританії у рамках кампанії солідарності з Україною.
На початку акції виступив член парламенту Алекс Собел. До учасників мітингу на Даунінг-стіт, у відеоформаті зробив звернення Стоп Путін! Ні Війні проти України ! Профспілки - за Мир! Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий
Він, зокрема, зазначив, " Увесь світ став на захист України, засуджуючи підступну російську агресію. Поруч з нашим багатостраждальним народом і українськими профспілками знаходяться британські профспілки. Адже тільки разом ми можемо зупинити смертоносну війну.
Як і раніше, головним завданням для всіх нас залишається захист нашої країни, порятунок людей та наближення Перемоги.
Сьогодні вже 45-й день героїчної оборони нашої держави і захисту незалежності, свободи і демократії. Право українців бути в братерській сім`ї європейської спільноти, а не в тоталітарній російській імперії .
Усі ці дні російські загарбники намагаються знищити український народ, зрівняти із землею українські міста та села. Але ми вистоїмо. І боротимемося тим запеклішим, чим більше вони нападатимуть. Ми не віддамо ворогові жодної п’яді української землі, і ворог має це знати.
Багато наших членів профспілок змушені були залишити свої робочі місця та взятися за зброю, щоб захистити свої сім'ї, своїх дітей, свою землю. Чимало їх, зокрема профспілкових працівників, які у перші дні війни, взяли до рук зброю і загинули. Але ми завжди пам'ятатимемо про них.
Ми знаємо, що шлях до перемоги ще не близький. Нам доведеться пройти через виснажливі ракетні атаки та авіанальоти, тому що у нас все ще відкрито небо для російських атак.
Ми не дозволимо зламати нашу незалежність, так само, як колись і ви не хотіли її втратити, коли нацисти намагалися захопити вашу країну.
Ми вдячні народу, уряду Великобританії, які надають нам неоціненну гуманітарну та військову допомогу. Проте ми просили б ще більше посилити санкції проти Росії, яку моя країна визнала державою-терористом. Зробіть і ви такий самий крок. Визнайте її державою-терористом. Допоможіть убезпечити наше українське небо. Допоможіть перемогти це всесвітнє зло.
Окрім санкцій, які поки не буде миру, повинні тільки посилюватися, ми просили б про економічну підтримку України, фінансування пріоритетних проектів, що допоможе відновити зайнятість. Вважаю, що британські профспілки можуть багато зробити в цьому напрямі.
Ми вдячні Вам за прийом наших біженців, яких ця війна змусила покинути свої будинки, розкидала по різних країнах, розлучила зі своїми дітьми.
Але як би там не було, ми вже сьогодні думаємо про майбутнє. Про те, як ми відновлюватимемо Україну, в якій кожен буде щасливий, і всі житимуть у мирі. Дякую Вам за те, що Ви наближаєте це майбутнє. Дякую Вам за вашу солідарність.
На мітингу на підтримку України також виступили Джон Молоні, заступник, генерального секретаря PCS, Кріс Кітчен Генеральний секретар Національної спілки гірників, Наді Віттом - член парламенту від лейбористської партії в Ноттінгем Іст.