IMG 2678

 

Учасники засідання президії ФПО побували у Рокитнівському та Сарненському районах. Вони ознайомились з роботою Рокитнівської гімназії та Томашгородської селищної ради.

Про підтримку освітян розповів голова профільної обласної профспілки Юрій Кравець. За його словами, робиться усе можливе аби кількість спілчан щороку зростала. Для ефективної роботи навчають молодь, проводять семінари та видають методичні рекомендації. Коли треба - звертаються і до обласного керівництва, а якщо необхідно, то й до народних депутатів. Усе, що можуть, - роблять на місцях. Погасили заборгованість по заробітній платі, а це було ще донедавна основною проблемою галузі.

По другому питанню порядку денного засідання витупив Іларіон Кучерявий, голова обласної профспілки працівників держустанов, розповів про здобутки та проблеми галузі. Висловився під час засідання і голова Рокитнівської райдержадміністрації Віктор Рудницький. Він зосередив увагу на проблемах, а саме: на високій наповнюваності та малій кількості шкіл, поганих дорогах, відсутності механізму відрахувань за збір та скупівлю дикоростучих та нелегальних пилорамах. Захисту профспілок, на думку Віктора Рудницького, потребують не так офіційно працюючі, як ті, що отримують зарплатню у конвертах. Їх треба включити в профспілку, і тоді гарантувати всі захисні функції, які ті дають.

Учасники президії висловили побажання, щоб виїзні засідання відбувались і надалі. Адже раніше подібної практики у роботі ФПО не було. А таким чином делегація могла оцінити усі теоретичні здобутки колег на практиці.

За словами голови ФПО Миколи Шершуна, усі вислухані пропозиції і зауваження буде узагальнено і покладено в основу роботи профспілок.

На завершення виїзного засідання головам профспілкових організацій області продемонстрували зелену архітектуру Клесівського лісгоспу.

 

 

 

Прес-служба

Федерації профспілок

Рівненської області

IMG 2714

 

IMG 2681

 

 

IMG 2684