336866583 875991330145051 4253896246207375640 n
У ФПО відбулася приємна подія – підписано Угоду про співпрацю між головним управлінням Пенсійного фонду України в області та Федерацією профспілок Кіровоградської області.
 
Як зазначив голова ФПО Максим Баланенко, співпраця між головним управлінням ПФУ в області та профспілковим об’єднанням - багаторічна, має свої традиції. «У нас спільна мета: побудова справедливої, ефективної системи пенсійного забезпечення, а віднедавна ще й забезпечення соціального страхування. У Пенсійного фонду зросли повноваження, але й додалося клопоту. І ми, як соціальні партнери, готові підставити плече і співпрацювати на благо застрахованих осіб та пенсіонерів. Не можу не відзначити, що Пенсійний фонд – це не тільки величезна база даних, а й потужна моніторингова, аналітична база, тож сподіваюся на плідну подальшу співпрацю».
Начальник головного управління ПФУ в області Наталія Сімонян додала: підписанню оновленої Угоди сприяло розширення функцій Пенсійного фонду. «Крім призначення, перерахунку пенсій, визначення страхових можливостей застрахованих осіб для призначення пенсії, займаємося такими соціальними виплатами, як лікарняні, виплатами при нещасних випадках та їх профілактикою. Передали нам також такі функції, як призначення житлових субсидій та пільг. Тобто у нас зараз багато напрямків. Не скажу, що нам легко, але справляємося. Ми зараз – цифровізована, діджиталізована структура, яка має дуже прогресивне програмне забезпечення. Маємо величезні можливості у нашого веб-порталу, у нас є мобільний застосунок «Пенсійний фонд України». Ми навчилися працювати у нових умовах, зараз створюємо нову базу даних житлових субсидій та пільг. Хочемо зробити автоматизованим і прозорим призначення субсидій і пільг. (У призначенні пенсій ми цього домоглися – протягом 10 днів з дня прийняття документів їх призначаємо, якщо є відповідний стаж і право на пенсію). У нашому програмному комплексі також будуть призначатися і соціальні допомоги. Затримок з виплатами лікарняних немає. Зросла кількість призначень пенсій – у зв’язку з наявністю внутрішньо переміщених осіб. Вони можуть в умовах екстериторіальності скористатися правом на призначення пенсій у нашому регіоні. На жаль, збільшується кількість призначень пенсій по втраті годувальника за тих військових, які захищають нашу країну. В Угоді ми прописали усі напрямки роботи, яку будемо виконувати спільно із профспілками, захищаючи права застрахованих осіб».
Сторони домовилися, що здійснюватимуть спільну діяльність в сферах організаційної, аналітичної, правопросвітницької та правозахисної роботи, інформаційного забезпечення застрахованих осіб і страхувальників в сфері загальнообов’язкового державного пенсійного та соціального страхування.
Їхні зусилля будуть спрямовані на стабілізацію та розвиток солідарної пенсійної системи, запровадження обов’язкової накопичувальної системи пенсійного страхування, удосконалення порядку пенсійного забезпечення працівників, зайнятих на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці, посадах, що дають право на призначення спеціальних пенсій.
Обговорено також спільну роботу через соціальний діалог щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаним умовами праці.
 
337282700 3538005113102128 2118308696799968357 n
Прес-центр ФПО