DSC 0805

19 жовтня 2020 року відбулось планове засідання Президії  Федерації профспілок області з порядком денним: ” Про роботу ФПО та її членських організацій щодо захисту трудових прав спілчан  в умовах  запровадження карантинних обмежень”.

       Дане засідання було  проведено з урахування санітарних обмежень, частина членів президії ФПО працювала дистанційно

Відкрив та вів засідання Голова Федерації профспілок області Микола  Колесник.

 DSC 0813

З  інформацією:

 ” Про роботу ФПО та її членських організацій щодо захисту трудових прав спілчан  в умовах  запровадження карантинних обмежень ”  виступив  Вадим Шевчук – головний правовий інспектор праці Апарату ФПО.

В обговоренні даного питання взяли участь:

Þ Рафал Алла Юріївна – голова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства;

Þ  Собко Галина  Іванівна - голова обласної організації  профспілки працівників соціальної сфери.

 DSC 0834

Голова Федерації профспілок області – Микола Колесник підвів підсумки обговорення і наголосив, що в сьогоднішніх умовах необхідно вдосконалити тактику дій профспілок у відстоюванні трудових  прав та інтересів членів профспілок в умовах  запровадження карантинних обмежень. Профспілкові організації  мають спрямувати свої зусилля на те, щоб мак­симально забезпечити дотримання вимог законодавства про працю. Чинна в Україні законодавча база дає змогу профспілкам ефективно захищати трудові та соціально-еконо­мічні права спілчан. Основний тягар цієї роботи лягає на первинні профспілкові організації, профспілкових активістів, найважливішим завданням яких є своєчасне виявлення фактів порушень трудових прав, переконання роботодавців в обов’язковості  дотримання норм закону, положень колективних договорів. 

DSC 0829 

Президією була прийнята постанова ”Про роботу ФПО та її членських організацій щодо захисту трудових прав спілчан  в умовах  запровадження карантинних обмежень” .

Федерація профспілок Вінницької області