biudzhet

Триває бюджетний процес -2021. Бюджетний комітет Верховної ради України завершив підготовку проекту Державного бюджету на 2021 рік до розгляду в першому читанні.

 

Парламентарії пропонують збільшити доходи держбюджету на 20,2 млрд гривень і здійснити повний перерозподіл витрат за рахунок чого підтримати пропозиції за окремими програмами.

Так, глава Комітету Юрій Арістов зазначив, що пропонується врахувати пропозиції про збільшення бюджетних витрат на окремі програми і заходи у сфері охорони здоров'я, освіти, соціального захисту, культури, спорту.

Крім того, комітет пропонує дати доручення Кабміну при підготовці законопроекту до другого читання опрацювати і інші пропозиції для пошуку ресурсу на:

- підвищення державних соціальних стандартів, перш за все - прожиткового мінімуму, виходячи з фінансових можливостей держави;

- належне фінансового забезпечення оплати праці педагогічних працівників;

- збільшення надходжень від приватизації держмайна з відповідним зменшенням державних запозичень та граничного обсягу державного боргу.

Що, зокрема, пропонувалось профспілками.

Нагадуємо, що профспілкові пропозиції до проекту Державного бюджету на 2021 рік схвалені  рішенням СПО об’єднань профспілок від 23.07.2020 р.та своєчасно надіслані Мінфіну, Мінсоцполітики, Мінекономіки, Секретаріату НТСЕР та СПО роботодавців.

Прес-центр ФПУ

За матеріалами:

https://news.rbc.ua/ukr/politics/komitet-rady-zavershil-podgotovku-byudzheta-1604395462.html