3

Народними депутататми Верховної Ради України 6 листопада ц.р. підтримано законопроєкт №3890, який має запровадити штрафи для власників бізнесу, установ та організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисні маски.

Про це повідомляється на Офіційному веб-порталі Київської обласної ради.

Депутатами схвалено законопроєкт №3891 про обов'язкове носіння масок чи респіраторів в громадських місцях і транспорті. Відтепер на час карантину з громадян стягуватимуть штрафи за відсутність у них маски у громадських місцях та транспорті. Штраф становитиме від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 170 до 255 гривень.

Доречи, глава МОЗ Максим Степанов і головний санітарний лікар Віктор Ляшко попередньо оголошували про те, що правоохоронці будуть складати протоколи і штрафувати порушників маскового режиму відразу на місці. Оштрафувати можуть не тільки за відсутність маски, а й за її неправильне носіння. Важливо пам’ятати, що захисна маска має щільно закривати ніс і рот, а не висіти на підборідді.

Окрім цього, Рада попередньо підтримала законопроєкт №3890, який має запровадити штрафи для власників бізнесу, установ та організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисні маски. Згідно із цим законопроєктом, штрафувати будуть за пропуск людей під час карантину в громадські будинки, споруди, громадський транспорт без вдягнутих респіраторів, захисних масок, що закривають ніс та рот.

Розмір штрафу від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів громадян — тобто від 3 400 до 5 100 грн.

Прес-центр ФПУ