lucsaja voda

На початку карантину влада України запевняла, що тарифи на комунальні послуги не будуть підвищуватися під час дії в Україні карантину.

       Проте, згідно оприлюдненого на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проєкту тарифів на водопостачання та водовідведення на 2021 рік, тарифи на холодну воду для населення у наступному році зростуть у всіх містах України.

        Київська міськпрофрада виступила категорично проти підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення для населення України, в т.ч. для киян.

         Враховуючи, що відповідно до законодавства НКРЕКП підпорядковується Кабінету Міністрів України, Київська міськпрофрада звернулася до Кабінету Міністрів України з вимогою вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів на холодну воду для населення у 2021 році.

      У своєму зверненні до Уряду Київська міськпрофрада наголосила, що в період коронакризи влада має підтримати бізнес і населення та  встановити мораторій на підвищення будь-яких тарифів. Питання зміни тарифів для населення і промисловості можливо розглядати лише після виходу нашої держави з кризи, відновлення у повному обсязі роботи всіх галузей економіки, стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів і рівня життя громадян. 

       Київська міськрада профспілок