34 main

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів,  розглянувши звернення ФПУ та рішення її Ради № Р-6-3  про соціально- економічний стан у галузях економіки та захист прав працівників в умовах карантинних обмежень, а саме – про необхідність вирішення проблеми заборгованості із виплати заробітної плати, збереження зайнятості, дотримання і посилення соціальних гарантій для населення, поінформував про свої дії у цьому напрямку.

У листі до ФПУ наголошено, що у період дії карантинних обмежень значно зростає актуальність надання додаткових соціальних гарантій працівникам та врегулювання нових видів і форм роботи.

Так, Верховною Радою України за поданням Комітету розглянуто і прийнято низку законопроектів, зокрема, про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи, про внесення змін до статті 47-1 Закону У країни «Про зайнятість населення» щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та ін.

На сьогодні Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів здійснює підготовку зазначених та інших законопроектів до розгляду у другому читанні Верховною Радою України.

Повний текст листа – у додатку

Прес-центр ФПУ