А10

У квітні 2021 року в Україні очікується черговий етап підвищення тарифів на електроенергію. Про це повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на джерело в Кабміні.

Як пише видання, джерела в уряді розповідають про кілька можливих сценаріїв, один з яких передбачає подорожчання струму майже в два рази для тих, хто використовує більше 300 кВт*год на місяць.

Як повідомляють джерела, перегляд тарифів готують вже з 1 квітня.

Водночас, голова комітету з питань житлово-комунального господарства Громадської ради приКМДА Олег Попенко, посилаючись на власні джерела, каже: з 1 квітня тариф на перші 300 кВт*год міняти не будуть, а за кожен наступний доведеться платити вже 3,42 грн.

За словами Попенка, подорожчання відбувається тому, що на плечі громадян хочуть перекласти борги по зелених тарифах, які зараз накопичилися вже в розмірі 15−20 млрд грн.

«В Україні дефіцит бюджету і на нас намагаються перекласти борги зелених інвесторів. Коли в Україну масово прийшли зелені інвестори, їм встановили найвищий тариф. Зараз потрібно з ними розраховуватися. Ми одночасно вбиваємо дешеву атомну електроенергію і змушуємо державу купувати найдорожчу електроенергію в Європі. У держави грошей немає і вона піднімає нам з вами тарифи», — заявив Попенко.

Прес-центр ФПУ – за матеріалами ЗМІ