А1

Програму дій на період до 2026 року затвердили 4 березня делегати VIII зїзду Профспілки працівників машинобудування та  металообробки України.

У звітах ЦК та Ревізійної комісії Профспілки, при обговоренні Основних напрямів (Програми) дій зазначалось, що разом з певними досягненнями в діяльності Профспілки є ще чимало проблем, невирішених питань, які потребують оперативного та ефективного вирішення. Наприклад, в тому що в звітному періоду відбулося зростання середньої зарплати у машинобудуванні з 3461 грн. до 8273 грн., є і значна заслуга профорганів всіх рівнів. Однак на окремих підприємствах мали місце проблеми щодо дотримання встановлених термінів виплати зарплати та наявності заборгованості. У своєї діяльності ЦК Профспілки виходить з того, що основним принципом взаємодії між роботодавцями, профспілками та владою при вирішенні будь-яких питань є соціальний діалог. Одночасно через відсутність галузевого об’єднання роботодавців та повноважної урядової структури в машинобудуванні на галузевому рівні соціального діалогу практично не було. Як наслідок, на звернення та пропозиції ЦК Профспілки до органів влади продуктивного реагування не було, міжгалузева угода роботодавцями не підписана.

А3

Делегатів форуму привітав Голова ФПУ Григорій Осовий. У своєму виступі він проінформував про діяльність Федерації профспілок України в сфері захисту законних прав та інтересів працівників. Особливу увагу профспілковий лідер приділив питанням  організаційного та фінансового зміцнення ФПУ та її членських організацій. Він акцентував на необхідності переформатування співробітництва центрального апарату Федерації і членських організацій, зокрема Профспілки працівників машинобудування та металообробки, зробити його більш конкретним та дієвим. Григорій Осовий наголосив: потенціал профспілок – правозахисний, організаційний, фінансовий, навчальний, інформаційний – має відповідати вимогам часу та очікуванням спілчан.    

А4

 З’їзд після конструктивної дискусії окреслив головні завдання та напрями подальшої діяльності та обрав керівні органи Профспілки 

Головою Профспілки одноголосно обрано голову Сумської обласної організації Профспілки Ейсмонта Євгена Анатолійовича, з чим ми його і вітаємо та бажаємо нових досягнень у справі захисту законних прав та інтересів спілчан.

ЭЙСМОНТ

Радником Голови ЦК Профспілки обрано Віктора Миколайовича Уланова

Делегати зїзду також розглянули питання про кандидатуру Голови Федерації профспілок України і одноголосно вирішили рекомендувати на цю посаду діючого Голову ФПУ Григорія Васильовича Осового.

А8

Прес-центр ФПУ