1405682562 1392016419 1

Національна тристороння соціально-економічна рада 12 квітня 2021 року звернулась до Президента України Володимира Зеленського з питання призначення Голови НТСЕР.

У зверненні зазначено, що в Україні існує необхідність удосконалення соціального діалогу як засобу підвищення ефективності проведення реформ, що передбачено Угодою про Асоціацію Україна-ЄС та іншими документами, а одним з основних завдань Національної ради є вироблення консолідованої позиції Сторін соціального діалогу щодо стратегії економічного і соціального розвитку України та шляхів вирішення існуючих проблем у цій сфері.

НТСЕР у грудні минулого року зверталась до Глави держави з поданням на призначення Голови НТСЕР, проте звернення дотепер  знаходиться на розгляді.

Оскільки на сьогодні є необхідність забезпечити повноцінне функціонування Національної ради, зокрема, шляхом вирішення питання щодо призначення її Голови, співголови Національної ради від Сторін профспілок, роботодавців та органів виконавчої влади звернулись до Президента України В.Зеленськго з проханням розглянути пропозицію Президії НТСЕР щодо призначення на посаду голови  Анатолія Кінаха - голову Об’єднання організацій роботодавців України, очільника Українського союзу промисловців та підприємців,  та ухвалити відповідне рішення.

Від Сторони профспілок звернення підписав Голова ФПУ, співголова НТСЕР Григорій Осовий.

Федерації профспілок України