29 01

Трудові колективи ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПП «Стіл Сервіс» та ТОВ «Ливарно-механічний завод» разом з профспілками, що діють на цих підприємствах, серед яких найчисельнішою та найвпливовішою є ПМГУ, продовжують боротьбу за підвищення заробітної плати та забезпечення безпечних умов праці. Біля Палацу культури металургів відбулася чергова масова акція протесту, ініційована 9-ма профспілковими організаціями. Головна вимога трудящих - підвищення заробітної плати на 30%. Нагадаємо, за час, що минув з попередніх акцій (30 березня та 22 квітня), суттєвих змін у позиції керівництва комбінату не відбулося. Тому профспілкова сторона продовжує боротьбу.

Місце проведення акції було обрано у зв`язку з тим, що 29.04.2021 у Палаці культури металургів проходять збори акціонерів ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», які серед іншого мають затвердити рішення про розподіл раніше нерозподіленого прибутку Товариства. Учасники акції протесту вважають вкрай несправедливим, що на виплату дивідендів акціонерам ПАТ заплановано направити суму 9,61 млрд. грн., що складає майже 32% загального розміру нерозподіленого прибутку, а на підвищення заробітної плати для 23,5 тисячі працівників заплановано лише 300 млн. грн., що складає всього 1% від суми нерозподіленого прибутку.

В мітингу взяли участь перший заступник голови ПМГУ Валерій Гавриленко, голова Криворізької міської організації ПМГУ Анатолій Макаренко, фахівці Центральної ради ПМГУ (м.Дніпро). Активну позицію з приводу захисту своїх прав продемонструвала первинна організація ПМГУ у «АМКР» на чолі з головою профкому Наталею Маринюк. Вона, виступаючи перед мітингуючими, аргументовано озвучила вимоги спілчан. Учасники акції протесту прийняли Резолюцію, яка була передана керівництву підприємства.

Резолюція акції протесту 29.04.2021р.

Федерація профспілок України,

Профспілка металургів і гірників України