100 3040

Ще на початку минулого сторіччя робітники «Брянки» (нині ПрАТ «Дніпровський металургійний завод»), за гудком якого вже багато років живе все місто, були одними з перших засновників профспілки металістів – бойового загону робітничого класу Придніпров’я, що став авангардом профспілкового руху в регіоні і країні.

         І ось 8 червня профорганізація підприємства відзначила вже своє 115-річчя. Як і раніше, вона йде попереду і в повсякденних справах, й під час активних спільних дій по захисту людей праці на обласному, галузевому та загальнонаціональному рівнях. На брянців рівняються профорганізації гірничо-металургійного комплексу, інших галузевих профспілок, звіряє з ними свої дії й президія облпрофоб’єднання.

IMG 5749

         Зі знаковою датою на урочистостях у заводському музеї профактив та ветеранів легендарного підприємства поздоровили голова профкому Сергій Крамарчук, перший заступник голови ЦР ПМГУ  Валерій Гавриленко, заступник голови обкому профспілки Андрій Чайка. А голова облпрофцентру Віталій Дубіль, крім вітань від президії облпрофоб’єднання, оголосив також поздоровлення Голови Федерації профспілок України Григорія Осового, який подякував металургам  за вірність своїм багаторічним традиціям та активну роботу по захисту прав трудящих.

         Були також вручені нагороди кращим профспілковцям. І серед них – ветеран профспілки Любовь Андріанова, яка віддала їй більше сорока років. Вона відзначена почесним знаком облпрофоб’єднання – «Профспілкова пошана».

IMG 5703

         Про значну роль профорганізації у стабілізації роботи підприємства говорив на зустрічі й представник адміністрації підприємства – директор з персоналу і соціальних питань Іван Малий , який, зокрема, зазначив, що зараз йде спільна робота над підготовкою нового колективного договору. У квітні відбулося підвищення зарплати металургам, чергове – заплановане на жовтень. І залог цього – нинішнє зростання виробництва (завод випускає зараз 20 видів продукції, яка користується попитом).

         Від імені ветеранів поділились спогадами про минуле і висловили побажання нинішньому поколінню колишні голови профспілкового комітету Ігор Терліченко і Валерій Кріпаченко.

         Учасники заходу висловили подяку директору заводського музею Тетяні Маймур за екскурсію на початку заходу та допомогу в його організації.

 IMG 5787

                                                                           Прес-центр

Дніпропетровського облпрофоб’єднання