DSCN5138

У рамках оновлення змісту професійної освіти профспілки та роботодавці об’єднують зусилля для напрацювання єдиних вимог до підготовки кваліфікованих фахівців.

Так, Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України отримала статус заявника та розробника професійного стандарту з професії «Деревообробник будівельний». Над розробленням проєкту разом з Профспілкою працювали роботодавці, науковці Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, представники навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти, Центру зайнятості, закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Слід зауважити, що розроблення професійного стандарту «Деровообробник будівельний» викликана активним розвитком будівельної галузі й зростаючим попитом роботодавців на інтегровані (укрупнені) професії. Сьогодні професійна діяльність деревообробника будівельного характеризується  новими функціями, якісне виконання яких передбачає використання сучасних високопродуктивних технологій у процесі виготовлення та монтажу будівельних виробів із деревини, при зведенні дерев’яних будівель та споруд. Сучасний будівельний ринок потребує такого фахівця, який здатен оперативно та гнучко реагувати на практичні та швидкозмінні потреби в галузі, використовуючи при цьому обсяг професійних компетентностей, здобутих під час формального, неформального чи інформального навчання.

Наразі проєкт розробленого професійного стандарту «Деровообробник будівельний» проходить публічне громадське обговорення і відкритий для коментарів усіх зацікавлених фахівців. Долучайтеся до обговорення проєкту.

Пропозиції, для зручності їх опрацювання, необхідно подавати у вигляді Таблиці "Пропозиції до проєкту професійного стандарту «Деревообробник будівельний», за посиланням. Зауваження та пропозиції приймаються до 16 грудня 2021 року включно.

У разі виникнення додаткових питань щодо змісту документа, який винесено на публічне громадське обговорення, просимо звертатись за телефоном +38044-205-76-73 або на електронну пошту oblprofbud@ukr.net (Бондарчук Галина Дмитрівна).

Профспілка будівельників України