20221122 112957 3 

         Незважаючи на надзвичайну ситуацію та постійні ворожі обстріли Дніпропетровщина продовжує  працювати на Перемогу. Профспілки області разом з соціальними партнерами роблять все можливе для стабільної діяльності підприємств, збереження трудового потенціалу, посилення соціального та правового захисту членів профспілок.

         Не залишаються поза уваги й питання пенсійного забезпечення працюючої людини. І не випадково хід виконання діючої угоди про співпрацю у цій сфері між Обласним об’єднанням профспілок та ГУ Пенсійного фонду в Дніпропетровській області було розглянуто сьогодні, 22 листопада, на спільному засіданні сторін у Будинку профспілок.

         Відкриваючи зустріч, голова облпрофобєднання Віталій Дубіль розповів присутнім про діяльність профспілок у цей непростий період,  захист працюючих; велику допомогу нашим Збройним силам, учасникам тероборони, постраждалим профспілковцям і їх сім’ям, вимушено переміщеним особам з прифронтових Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької областей. В рамках законодавства та угоди про співпрацю з Головним управлінням  постійно проводяться консультації, спільно вирішуються проблеми, які виникають в трудових колективах і окремих працівників. Профспілкові представники беруть активну участь у перевірках і рейдах соціальних партнерів, роботі комісій з питань погашення зарплатних боргів, несвоєчасного перерахування ЄСВ та порушень при оформленні трудових  відносин, що призводить до незарахування пенсійного стажу. Постійно знаходяться в полі зору профспілок і зміни у правовому полі, які стосуються вдосконалення пенсійного законодавства, реформування системи соціального страхування.

20221122 111133 3

         Подякувавши профспілкам за багаторічну плідну співпрацю, начальник ГУ Пенсійного фонду в області Юрій Козак та його перший заступник Лариса Дуксова з урахуванням нинішньої складної ситуації в економіці поінформували про головні показники діяльності за звітний період, окреслили напрями подальшої взаємодії задля реалізації угоди, нормалізації роботи підприємств (як місцевих, так і релоксованих з інших регіонів) і збільшення від них фінансових надходжень, що буде гарантувати своєчасну виплату пенсій та ряду соціальних виплат (житлових субсидій та пільг, адміністрування яких нещодавно також було покладено на ПФ; з нового року до цього додадуться й функції з соціального страхування).

         На необхідності посилення у воєнний час співпраці соціальних партнерів акцентував увагу й присутній на цій нараді керівник обласної тристоронньої соціально-економічної ради, голова Федерації організацій роботодавців області Віктор Сергєєв.  

                                                                  Прес-центр Дніпропетровського

                                                                  облпрофоб’єднання