logo 1 290323 

28 березня 2023 року у онлайн-режимі відбулось засідання Виконкому Об’єднання профспілок Харківської області під головуванням Голови ОПХО Сергія Тесленка.

 

З першого питання «Про Зведені статистичні дані членських організацій ОПХО» доповідав завідуючий відділом організаційно-статутних питань та зв’язків з членськими організаціями ОПХО Анатолій Голєніщев. Було наведено статистичний звіт складений на основі інформації щодо профспілкового членства членських організацій ОПХО у розрізі їх первинних профспілкових організацій та порівняльного аналізу. Аналіз статистичних даних свідчить про те, що порівняно з минулим роком загальна чисельність членів профспілок зменшилась на 50,7 тис. осіб, або на 14,6%. Поряд із зменшенням чисельності членів профспілок скорочується і кількість первинних профспілкових організацій. За звітній період їх чисельність зменшилась на 404 одиниці. На 1 січня 2023 року ОПХО об’єднує 40 членських організацій з загальною чисельністю 289381 членів профспілок, що на 14,6 відсотка менше, ніж у попередньому році. Серед членських організацій ОПХО – 33, які є ланками галузевих профспілок, що входять до складу ФПУ, та 7 організації профспілок, які не входять до складу ФПУ.

Голова ОПХО Сергій Тесленко зауважив, що питання скорочення кількості членів профспілок на сьогодні дуже болюче, але багато спілчан були вимушені виїхати за межі області та за кордон, окремі території області поки що залишаються окупованими. Тому, впевнений, що по закінченню війни ми будемо мати більш точну інформацію, хоча, без сумніву, тенденції збільшення кількості спілчан, на жаль, не буде.

Виконком зазначив, що у профспілковому русі зберігається негативна тенденція щодо зменшення профспілкового членства та рекомендував керівникам членських організацій з метою збереження чисельності спілчан і збільшення профспілкового членства основну увагу приділити вирішенню соціально-економічних проблем працівників, захисту їх прав та інтересів, мотивації і наданню додаткових послуг через галузеві угоди та колективні договори, а також сприяти проведенню органайзингових кампаній у неохоплених профспілками сферах економіки.

Друге питання «Про фінансово-господарську діяльність Підприємства «Палац Праці» ОПХО за 2021-2022 роки, затвердження бюджету Підприємства на 2023 рік» до присутніх довів Генеральний директор підприємства «Палац Праці» ОПХО Леонід Ступак, який підкреслив, що вперше за своє існування ми маємо не бюджет розвитку, а бюджет виживання, адже всім відомо, які руйнування зазнав Палац Праці внаслідок ракетних ударів агресором. Будівля зазнала гігантських пошкоджень. Певно, що фінансування, яке існує, надало змогу провести частину відновлювальних робіт будівлі Палац Праці, але коштів не вистачає. Леонід Андрійович висловив вдячність робітникам, які відновлюють будівлю, за їхній самовідданий труд у дуже нелегкі часи.

Ступак Л.А. звітував про фінансово-господарську діяльність Підприємства за 2021-2022 роки та довів інформацію ревізійної комісії Підприємства «Палац Праці» ОПХО про результати перевірки фінансово-господарської діяльності Підприємства «Палац Праці» ОПХО за 2021-2022 роки.

Сергій Тесленко відзначив дуже складну ситуацію з цього питання, але йде постійний пошук шляхів їх вирішення. Об’єднання профспілок Харківської області постійно звертається до багатьох державних та недержавних організацій та підтримує з ними зв’язок. До того, тривають бойові дії, тому процеси фінансування. ідуть дуже повільно. Але все можливе та неможливе робиться.

Виконком роботу Підприємства «Палац Праці» ОПХО за 2021-2022 роки визнав задовільною. Було затверджено виконання кошторису Підприємства «Палац Праці» ОПХО за 2021 та 2022 рік та затверджено кошторис на 2023 рік. З метою ліквідації дефіциту бюджету запропоновано прийняти заходи по збільшенню доходу Підприємства.

Головний бухгалтер ОПХО Валентина Шептура звітувала щодо виконання бюджету ОПХО за 2021 рік, надходження коштів і витрати за 2022рік та представила проєкт Бюджету ОПХО на 2023рік. Члени Виконкому ОПХО обговоривши доповідь, затвердили доведені звіти та Бюджет Об’єднання профспілок Харківської області на 2023рік. Запропоновано членським організаціям вжити заходів щодо своєчасної і в повному обсязі сплати профвнесків. Об’єднанню профспілок Харківської області, враховуючи воєнний стан в Україні та те що на території Харківської області проходять бойові дії, у разі необхідності вносити зміни до бюджету на 2023 рік.

уфкпв 290323

Члени Виконкому заслухали також питання «Про наповнення Фонду «Відродження Палацу Праці» та затвердження витрат на виконання ремонтно-відновлювальних робіт будівлі Палац Праці» та затвердили відповідні витрати на ремонтні та будівельні роботи в Палаці Праці.

Цього дня на засіданні Виконкому були підтримані клопотання щодо нагородження нагрудним знаком ФПУ «Заслужений працівник профспілок України» - голову Харківської обласної організації Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України Надію Чудновську, Почесною грамотою ФПУ - голову Харківської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України Віталія Снопка, Почесною грамотою Харківської міської ради - заступника Голови Об’єднання профспілок Харківської області Сергія Волкова.

Заслухавши питання «Про узгодження умов надання в оренду приміщень Палацу Праці», Виконком Об’єднання профспілок Харківської області надав згоду Підприємству «Палац Праці» ОПХО укласти відповідні договори з орендаторами.

На завершення засідання Голова ОПХО Сергій Тесленко проінформував членів Виконкому щодо запланованих заходів ФПУ, які відбуватимуться найближчим часом.

 

Об’єднання профспілок Харківської області