50641891 1091185144392300 5439400613790089216 n

 

Зірка світової оперної сцени, всесвітньо відомий бас, легендарний український співак Анатолій Кочерга 26 березня ц.р. виступить у Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок України («Жовтневий палац») з концертом «Симфонія романсу». 

 

Наш знаменитий співвітчизник родом з Вінниччини. Навчався у Київській консерваторії, був солістом Національної опери України. Свого часу Анатолій Кочерга став наймолодшим в історії Народним Артистом СРСР. Сьогодні він – надбання України.

Світова оперна публіка напевне назве ім’я Кочерги, як найкращого з усіх виконавців партій з творів Чайковського і Рахманінова, а також найвідомішого їм українця, тому що Анатолій Іванович завжди наголошує, що він громадянин України, чим дуже пишається.

Міжнародна кар'єра «відомого басу слов'янського походження» стартувала наприкінці 80-х рр. у Віденській державній опері. У різні роки він працював за контрактами в італійському театрі «Ла Скала», лондонському «Ковент-Гарден» і в американській «Метрополітен-опера». Співак гастролював всім світом і за свою творчість отримав багато нагород, зокрема, дві премії «Греммі» за запис партії Бориса з опери «Борис Годунов» Модеста Мусоргського.

 Крім потужного голосу, Анатолій Кочерга завжди відрізнявся драматичним талантом. У 1982 році він зіграв роль Мефістофеля у фільмі-опері «Фауст» режисера Бориса Небієрідзе. А після його виступу на сцені Нью-Йоркської «Метрополітен-опера» в ролі князя Івана Хованського в «Хованщині» М.Мусоргського газета «The New York Times» написала: «Спів Кочерги як ефект вибуху бомби».

 

KHOVANSHCHINA

 

У концертній програмі «Симфонія романсу» пролунають "Куплети Мефістофеля" Шарля Гуно, арії з опер, романси і пісні українських та зарубіжних композиторів. Виступатиме великий бас сучасності у супроводі творчого колективу МЦКМ - Народного оркестру народних інструментів під керівництвом Заслуженого працівника культури України Вікторії Васильєвої.

«Пісня, в порівнянні з оперною арією, важче тим, що там немає ні декорацій, ні партнерів, ні режисера, який говорить, куди піти і навіщо. Ти один. І потрібно створити за короткий час якийсь образ, захопити людей, щоб вони тобі повірили. Мені здається, виконувати пісні, романси набагато складніше, тому що ти один на один з публікою. І кожне своє виконання на сцені я до сих пір сприймаю як іспит: я здаю його, перш за все, самому собі, і публіці, звичайно», говорить Анатолій Кочерга.

Отже, чекаємо на хвилюючу зустріч! Не пропустить!

Прес-центр

МЦКМ ПУ