А

 

25 квітня у Будинку профспілок відбулась зустріч керівництва Федерації профспілок України з представниками профспілкового руху Швеції "Union to union» - співробітником програми BWI та Союзу викладачів Кариною Седербьон і співробітником  програми для PSI  та   шведської асоціації охорони здоров’я Ланою Віллібрант.

У зустрічі взяли участь заступники Голови ФПУ Євген Драп’ятий та   Олександр Шубін, керівник Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Лариса Ровчак, керівник Департаменту правового захисту апарату ФПУ Дмитро Лях, керівник Департаменту міжнародних зв’язків апарату ФПУ Василь Шілов та провідний консультант цього Департаменту В’ячеслав Майборода. .

Вони проінформували гостей, про завдання, які стоять перед профспілковим рухом України та ФПУ зокрема у сучасних соціально-економічних умовах, про діяльність Федерації та її членських організації щодо підвищення якості та ефективності захисту законних прав та інтересів людини праці.

Зокрема мова йшла про нові форми та методи організаційної роботи по зміцненню профспілкових рядів, привабливості профспілкового членства, розвитку та поглибленню соціального діалогу, зокрема щодо підписання Генеральної угоди, правового та соціально-економічного захисту.

Гості також цікавилися питаннями забезпечення прав членів профспілок, взаємодії ФПУ зі сторонами соціального діалогу – урядовцями та роботодавцями.

Зустріч відбулась в теплої та конструктивної атмосфері.

НАША ДОВІДКА. «Union to union»  - організація профспілкового руху Швеції створена  для розвитку міжнародного співробітництва. Вона працює для забезпечення гідної праці, демократії, рівності, справедливого розподілу ресурсів, зменшення бідності та сталого розвитку. Щоб забезпечити гідне життя для всіх, організація підтримує права людини на роботі, сприяє створенню та зміцненню профспілок.

 

 

Прес-центр ФПУ

 

А1

 

А2

 

А3