20210208 103452

На черговому засіданні президії Дніпропетровського облпрофоб’єднання, яке відбулося 8 лютого, було розглянуто актуальні питання життєдіяльності профцентру.

         Зокрема, йшлося про подальше вдосконалення інформаційної роботи. Серед іншого зазначалась важливість взятого курсу на розширення присутності профспілок області в інтернет-просторі. З цією метою налагоджене систематичне оновлення інформації на офіційному сайті облпрофоб’єднання (doop.dp.ua)  та на сторінці у Facebook (facebook.com/newsportal DOOP).  У перспективі – створення Telegram-каналу.

         Оскільки президія проходила у традиційний День облпрофоб’єднання учасники заходу (він проводився з дотриманням усіх  карантинних вимог) не могли не згадати й про пам’ятну дату – саме 8 лютого 1991 р., 30 років тому, було прийнято Декларацію про перехід тодішньої облпрофради на нові принципи діяльності та створено Міжгалузеву раду профспілок. Цього року, до речі, відзначатимуться 30-річчя підписання дніпропетровськими профспілками першої в тодішній УРСР Регіональної угоди з облвиконкомом (пізніше до неї приєднались й роботодавці), а також 115-річчя зародження на Придніпров’ї легального профспілкового руху.

20210208 103507

Для кожної епохи, зазначив у своєму виступі голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль, були характерні свої особливості, але суть діяльності профспілок Дніпропетровщини не змінювалась ніколи – головним їх завданням був і залишається захист прав та інтересів трудящих – членів профспілок. От і сьогодні, в період посилення кризових явищ, профспілки добиваються збереження та створення нових робочих місць, підвищення рівня оплати праці та безпечних її умов, припинення тарифного геноциду, сприяють разом із соціальними партнерами працевлаштуванню вивільнених держслужбовців та працівників інших бюджетних галузей.

 20210208 105155

                                                         Прес-центр Дніпропетровського

                                                        облпрофоб’єднання