2OdE7By4K8

В Україні створюють нову профспілку.

Українські сценаристи об'єднуються в профспілку, яка захищатиме їхні права та допомагатиме державі. Про це повідомив один з ініціаторів створення профспілки Андрій Бабік.

«У нас була громадська організація, але її потенціалу недостатньо. Тому прийняли рішення організувати профспілку — класичну, яка існує в Америці, європейських країнах, профспілку сценаристів. Мета — по-перше, захист соціальних прав: це і майнові права, і авторські, тому що авторські часто порушують, не виплачують гроші. Це також піар сценаристів як спільноти, бо нас часто ігнорують і вважають, що кожен може написати сценарій і якщо щось добре вийшло — молодець режисер, якщо не вийшло — сценарист поганий», — сказав А.Бабік.

За його словами, учасники профспілки прагнуть підняти професійні стандарти сценаристів і подбати про молодь та її потрапляння в професію.

Також профспілка має намір порушити ідеологічні питання, через відсутність яких з'являється чимало негативних образів українців, незрозумілих героїв, які не відповідають справжнім. Учасники профспілки вже провели установчу конференцію і нині перебувають на етапі подання документів.

Детальніше: https://detector.media/infospace/article/204557/2022-11-04-v-ukraini-stvoryuyut-profspilku-stsenarystiv/