NIK 3000

Газета Кабінету Міністрів України "Урядовий кур’єр" у № 72-73 за 12.04.2023 р. опублікувала матеріал під назвою «Соціальний діалог як перепустка до Євросоюзу», присвячений співпраці профспілок, місцевої влади і роботодавців Рівненщини.

 

"Профспілки, влада та роботодавці Рівненщини разом вирішують наболілі для людей питання", - пише авторка Інна Омелянчук.

Як на шляху України до ЄС запобігти звуженню трудових прав та соціальних гарантій для людини праці в умовах воєнного стану? Адекватні відповіді на це непросте питання спільно шукають профспілки, місцева влада та роботодавці Рівненщини. Федерація профспілок області вже не вперше ініціює зустрічі саме в такому тристоронньому форматі. Вони знаходять підтримку в первинних профспілкових організаціях, де добре знають, як і чим живуть нині люди.

Як ми повідомляли, у залі засідань Сарненської районної ради відбулася конференція на тему: "Роль профспілок у захисті прав людини праці. Первинна профспілкова організація – надійна опора та реальна сила діяльності профспілок у воєнний час".

Участь у заході взяли профспілкові лідери з 11-ти територіальних громад Сарненського району. Конференція відбувалася у рамках соціального діалогу: влада- роботодавці- профспілки.
Микола Шершун, голова ФПО у своєму виступі розповів про кроки, які робить Федерація профспілок області задля зміцнення свого потенціалу та посилення діяльності профспілок в умовах воєнного стану.

 

 

Детальніше:

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/socialnij-dialog-yak-perepustka-do-yevrosoyuzu/?fbclid=IwAR2JHQlj1ytVoXTIuHkoSF_ImM51TflS4QhLKnC0-TG_LcbHpIV63QvKvO4