IMG 20240708 101305

Уряд пропонує накласти мораторій на підвищення основних державних соціальних стандартів і гарантій на наступні три роки. Федерація профспілок України – проти.

Про мораторій на підвищення основних державних соціальних стандартів і гарантій на наступні три роки йдеться в ухваленій урядом Бюджетній декларації на 2025-2027 роки. «Замороження» торкнеться мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії, соціальних виплат та інших соціальних гарантій.

“Це означає, що створюються умови для інфляції, яка сьогодні розкручується під впливом зростання цін і тарифів на електроенергію, на комунальні послуги, на товари першої необхідності. Це означає масове збіднення як працівників, так і пенсіонерів, та інших соціально вразливих груп населення”, - заявив Голова ФПУ Григорій Осовий.

За його словами, рішення про «замороження» соціальних стандартів викликало обурення і в трудових колективах.

Тож, Федерація профспілок України, яка представляє і захищає права та інтереси працюючої людини, ветеранів праці, відповідним чином зреагували на цей виклик, зажадавши від українського парламенту повернути уряду таку асоціальну декларацію і забезпечити захист громадян України, як цього вимагає Конституція та закони України.

Нагадаємо, Федерація профспілок України виступила з відповідною заявою-зверненням до Голови Верховної Ради України, до депутатських фракцій і груп.

Відеозвернення Голови ФПУ - за посиланням.

Пресцентр ФПУ