276285181 269779312012844 7910790422275743851 n
24 березня 2022 року відбулось 568 засідання пленарної сесії Європейського економічного соціального комітету у Брюсселі, Бельгія.
На засіданні підіймалось питання війни в Україні та її соціальні, економічні та екологічні наслідки для нашої країни та економіки. У цій зустрічі брали участь Кріста Швенг, президент ЄЕСК, Ілва Йоханссон, комісар з внутрішніх справ, Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України, Анатолій Кінах, Голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Олександр Шубін, голова Української платформи громадянського суспільства, Михайло Ходорковський, засновник фонду «Відкрита Росія», а також інші спікери з Європейського союзу.
Під час свого виступу, Голова Національної ради висловив спільну позицію Сторін соціального діалогу в Україні, Уряду, Профспілок і Роботодавців щодо засудження агресії Росії проти України, підтримуючи Президента України, міністра МЗС і весь народ України.
Також, мова йшла й про великі втрати економіки країни, вимушених внутрішніх переселенців та про наших громадян, які вимушені були виїхати закордон через війну.
Наприкінці свого виступу пан Кінах закликав наших європейських партнерів – подивитися правді у вічі та не вірити пропаганді й наглій брехні росії і Білорусі, допомогти зупинити агресора і повернути мир, допомогти закрити небо над Україною, щоб росія не вбивала наших дітей з повітря!
Результатом дебатів стало прийняття резолюції, запропонованої Президентом ЄЕСК, у якій Європейський економічний та соціальний комітет рішуче засуджує односторонню агресію проти України за наказом Президента Російської Федерації та причетність білоруського режиму; віддає належне величезній мужності, виявленій народом України, що захищає Україну від російських загарбників та закликає вільний світ підтримати їхню боротьбу за мир і свободу всіма засобами, що є в його розпорядженні.
Виступ Голови Національної ради Анатолія Кінаха за посиланням: