26999221427 aca6c02b33 o

Виступ Генерального секретаря IndustriAll Europe Люка Тріангля.

Війна серйозно впливає на наші галузі та робочі місця. Тому настав час діяти.

Криза зростання цін на енергоносії у поєднанні з війною, що триває, впливає на підприємства і працівників.

- У нас порушені ланцюжки постачання, що призводить до зупинки виробництва, наприклад, в автомобільній промисловості.

- Компанії зупиняють виробництво через надто високі ціни на енергоносії.

- Санкції ЄС вдарили і по наших працівниках. Декілька компаній, які належать російським олігархам, більше не фінансуються, а працівники не отримують зарплату.

Що необхідно:

- Repower Europe має бути реалізована оперативно. Ефективна енергетична політика є абсолютно необхідною. Ми повинні розвивати вітчизняні джерела енергії та відповідні промислові ланцюжки створення вартості.

- Нам також необхідно переглянути наш енергетичний ринок, який є надто ліберальним, та змінити його правила, щоб забезпечити більшу стабільність оптових та роздрібних цін.

- Європейський зелений курс є частиною відповіді на це питання, і ми маємо боротися за його збереження, щоб продовжити наші зусилля щодо енергозбереження, відновлюваних джерел енергії та інших видів декарбонізованої енергії.

- Підприємства ЄС, які постраждали від наших власних санкцій, мають бути підтримані шляхом скасування правил державної допомоги.

Нам не потрібні лише середньострокові стратегії. Підприємства та працівники вимагають термінових заходів.

Європейські громадяни та трудящі страждають від зниження купівельної спроможності. Високі ціни на енергоносії та інфляція важко б’ють по багатьох мільйонах людей у ​​Європі. Європа має бути впевнена, що заробітна плата зростатиме. Більше того, підвищення заробітної плати є як економічною, так і соціальною необхідністю для справедливого відновлення економіки на основі заробітної плати, що є ключовим фактором для здійснення подвійного переходу – «зеленого» та цифрового.

Джерело:

https://www.etuc.org/sites/default/files/2022-03/Tripartite%20Social%20Summit%20-%20Luc%20Triangle%20Speech.pdf