arton25645 e0063

Глобальна комісія високого рівня, до якої входять представники Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), створена для вирішення проблем безпеки у сучасному світі, має надати свої висновки 21 квітня 2022 року.

Комісія використовувала рамки «загальної безпеки» для розробки плану виживання в умовах надзвичайних загроз безпеці людству: зміни клімату, незбалансованої глобалізації, нерівності, економічної незахищеності, розпаду договорів про роззброєння, військової агресії, пандемій та занепаду демократії.

Концепція загальної безпеки виникла у 1982 році на основі висновків Незалежної комісії з питань роззброєння та безпеки, яку очолював прем'єр-міністр Швеції Улоф Пальме. Ця концепція зробила великий внесок у ослаблення напруженості між Сходом та Заходом у розпал холодної війни.

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу є членом комісії: «У людства є вибір між існуванням, заснованим на конкуренції, агресії та нестабільності, та життям у спільній безпеці, мирі та солідарності. Перед нами стоять численні екзистенційні загрози для людства. Від того, як ми відповімо на них, залежатиме наше виживання.

Через сорок років після висновків першої комісії сумно бачити, як мало ми засвоїли уроків, але цей процес був також сповнений надій. Багато людей завзято працюють над створенням світу, який буде безпечнішим для всіх нас, в якому ми зможемо разом побудувати системи, необхідні для боротьби з бідністю, нерівністю, хворобами та зміною клімату, а також запобігти стражданням людей від воєн та конфліктів.

Насамперед, нам потрібен новий громадський договір - як сказано у Статуті МОП: загальний та міцний мир може бути встановлений лише на основі соціальної справедливості.

Ця доповідь - план виживання і побудови майбутнього, в якому кожен зможе процвітати. Ми повинні покінчити з брехнею про те, що одна людина може процвітати за рахунок іншої, що одна країна може бути безпечнішою, роблячи іншу небезпечною. Ми відчуватимемо себе в безпеці тільки тоді, коли всі ми відчуватимемо себе в безпеці.

Детальна інформація про старт проекту за посиланням. Ви можете спостерігати 21 квітня за подією онлайн або подати заявку на особисту участь у Стокгольмі, Швеція.

Детальнішу інформацію про проект можна знайти на сайті Загальна безпека.

https://www.ituc-csi.org/launch-event-common-security-2022-report?lang=en