20220506 094010

6-7 травня 2022 року у Вільнюсі відбувся VII з'їзд Конфедерації профспілок Литви.

Цей з'їзд особливий, пов'язаний із відзначенням 20-річчя Конфедерації профспілок Литви. Він відкрився з привітань на адресу делегатів З’їзду.

До учасників форуму у відеоформаті звернувся голова Федерації профспілок України ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ, який привітав усіх учасників Конгресу та всіх членів профспілок із знаменною датою в  діяльності литовських профспілок.Він, зокрема наголосив, що «зараз вирішується доля нашої держави. Доля нашого народу. Вирішується, чи українці будуть вільні. Чи збережуть свою демократію. Росія атакувала не просто нашу землю та наші міста. Вона пішла у жорстокий наступ на наші цінності. Основні цінності. Кинула танки та літаки проти нашої свободи. Проти нашого права жити вільно у своїй країні, самостійно обираючи своє майбутнє. Проти нашого прагнення на щастя, яке ми захищали під час Революції гідності. Проти мрій нашого народу. Точно таких, як і у звичайних людей Литви, яким також довелося відстоювати свою незалежність. Напевно саме тому Литва стала першою країною, яка прийшла на допомогу Україні за що ми їй щиро вдячні».Голова ФПУ побажав плідної роботи Конгресу, який має стати важливою віхою у підвищенні ролі профспілок у житті литовського суспільства, у зміцненні єдності та міжнародної солідарності профспілкового руху.

Конгрес ухвалив зміни до основних документів організації і переобрав президентом організації ІНГУ РУГІНІЄНЕ, яка у своєму виступі наголосила: «Разом ми повинні активізувати наші зусилля та створити стабільну якісну зайнятість із гідними умовами праці, належним соціальним захистом та конкурентоспроможною економікою з високою доданою вартістю».

Пресцентр ФПУ