8 600x337

200-мільйонна МКП та найбільша всесвітня мережа борців за мир IPB направили особисті листи президентам Путіну та Зеленському, закликаючи їх відзначити "день визволення Європи" - 8-9 травня - оголошенням про припинення вогню як провісника переговорів.

Обидві організації звертають увагу на безневинних цивільних осіб та солдатів з обох боків, які гинуть щодня; на руйнування та спустошення, що затьмарюють життя, засоби для існування та роботу мільйонів людей; на будівлі та квартали, перетворені на руїни внаслідок вторгнення Росії в Україну. Вони також висловлюють стурбованість впливом війни на рівень життя у всьому світі.

МКП та IPB закликають президентів Путіна та Зеленського негайно зустрітися для проведення мирних переговорів у нейтральному місці, такому як Відень чи Женева, за участю ООН та її Генерального секретаря, що зрештою послужить основою для нової архітектури світу в Європі, в якій інтереси безпеки Росії та України будуть захищені та забезпечені.

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу сказала:

"У ці темні та похмурі часи ми просимо президентів Росії та України виявити відповідальність та лідерство та зробити перші кроки до миру в Європі. Мільйони людей в Україні та Росії будуть вдячні їм, як і люди у всьому світі, за оголошення про припинення вогню та мирні переговори. Люди страшенно страждають - у розбомблених містах України, у сімейних будинках по всій Росії, у гуртожитках для біженців по всьому регіону та у громадах, які постраждали від кризи вартості життя всюди".

Райнер Браун, виконавчий директор IPB, сказав:

"Єдиний спосіб вийти з кризи та уникнути ядерної катастрофи - це переговори та початок діалогу - навіть якщо це дуже важко. Припинення вогню - це перший крок на довгому шляху до політики загальної безпеки. З припинення вогню починається наведення мостів. Наведення мостів означає негайне припинення вогню та початок переговорів про мирне врегулювання".

Зі спільним зверненням до президентів України та Російської Федерації можна ознайомитися на сайті. День визволення знаменує закінчення Другої світової війни в Європі та визволення Європи від фашизму. У Західній Європі війна закінчилася 8 травня, а тодішньому Радянському Союзі через часові пояси - 9 травня.

Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) налічує 200 мільйонів членів 332 членських організацій у 163 країнах та територіях.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь до прес-служби МКП за телефоном +32 2 224 02 53 або електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Джерело: