2eca1b93dc4324297a13089008e0533d

Коментуючи нафтові санкції, узгоджені в рамках шостого пакету санкцій ЄС проти Росії, генеральний секретар ЕКП Лука Вісентіні сказав:

«Нафта є одним з основних ресурсів для фінансування російської військової машини, і її включення до санкцій давно назріло. Хоча виняток для нафти, що поставляється трубопроводами, нехай навіть тимчасовий, викликає жаль, враховуючи тяжку ситуацію в Україні.

Однак ці санкції повинні супроводжуватися заходами щодо пом'якшення впливу енергетичної кризи на працівників та бізнес, такими як обмеження цін та рефінансування механізму тимчасового захисту SURE, який так успішно допоміг Європі пережити пандемію. Це забезпечить постійну підтримку населенням санкцій, які є достатньо сильними для відновлення миру в Україні».

Європейська рада підтримала заборону на постачання російської нафти морем, і це сталося після того, як докери та їхні профспілки по всій Європі боролися за право не розвантажувати російські вантажі, включаючи нафту, і в деяких випадках відмовлялися робити це в односторонньому порядку. Акції відбулися у Великій Британії, Данії, Нідерландах та Швеції.

 Коментуючи останні санкції, заступник генерального секретаря TRG Клаес-Мікаель Шталь сказав:

«Працівники доків по всій Європі вже кілька місяців мужньо відмовляються розвантажувати російську нафту, незважаючи на те, що це загрожує їм втратою роботи або судовим переслідуванням.

Робітники не повинні були опинитися в такому становищі, але їхні солідарні дії змусили політиків нарешті почати бити Путіна за хворим місцем».

 

Джерело:

https://www.etuc.org/en/pressrelease/dockers-solidarity-helps-push-eu-hit-putins-oil