287221303 2027370767434853 8278972275775840155 n
Усі національні профобєднання Франції підтримують Україну і українські профспілки у боротьбі з російським агресором, зазначивши це в черговій Заяві, яку надіслано на адресу Федерації профспілок України. Про це зазначив на власній сторінці у Фейсбук Голова ФПУ Григорій Осовий.

Після більш ніж трьох місяців війни в Україні кількість жертв серед цивільного населення та військових, включаючи численних профактивістів, уже обчислюється десятками тисяч. Цілі ділянки території України лежать у руїнах, і майже 15 мільйонів людей, які мешкають в Україні, були змушені переселитися. Перед лицем цієї трагедії наші організації, одностайно засудивши вторгнення російського режиму, вирішили об’єднати зусилля, щоб зробити нашу більш солідарність ефективною.
З моменту оголошення про створення міжпрофспілкового конвою ми рішуче заявляємо про свою солідарність:
• з народом України, який чинить опір агресії, з українськими трудящими та профспілковими організаціями;
• з біженцями, які сотнями тисяч тікають від конфлікту. Європейські кордони мають бути відкриті, а допомога гарантована всім біженцям, незалежно від їхньої національності та кольору шкіри;
• з тими в Росії та Білорусі, хто виступає проти війни, наражуючись на політичні репресії. Зокрема, з нашими товаришами та лідерами білоруської опозиційної профспілки БКДП, які вже майже два місяці ув’язнені за активні виступи на підтримку миру.
Наші організації нагадують про своє неприйняття будь-якої військової ескалації, непередбачувані наслідки якої можуть призвести до розкручування спіралі протистояння між імперіями на шкоду народам.
Для конкретного вираження нашої солідарності формується потяг, який прямує до України з продуктами харчування, засобами гігієни, ліками, одягом, побутовою технікою та спальним приладдям. Потяг, наданий НТЗ на прохання профспілки його працівників, вирушить із Вільнев-Сен-Жорж до румунсько-українського кордону. Сотні профспілок та профспілкових активістів по всій Франції вже зробили фінансовий внесок у цей збір, а прямі пожертвування одержують профспілкові команди на підприємствах. Ми пишаємося цим проявом солідарності трудящих!
Ця акція проводиться спільно з нашими товаришами з українських профспілок, які повідомили нам про потреби на місцях, зокрема, у різних місцях розміщення біженців та переміщених осіб усередині країни та у найбільш постраждалих районах. Ми будемо продовжувати інформувати вас про відправлення та прибуття потягу. Хай живе профспілкова та міжнародна солідарність!

Ні війні: вимагаємо негайного виведення російських військ!
Солідарні з народом України!
Ми за мир в Україні та свободу в Росії і Білорусі!