Swedish LO 098

Солідарність міжнародного профспілкового руху з Україною має давню історію. Міжнародна конфедерація профспілок, ITUC, членом якого є LO, підтримує українські вільні та демократичні профспілки з моменту здобуття країною незалежності в 1991 році.

«У Швеції LO та LO-профспілки (The Swedish Trade Union Confederation, LO) упродовж довгого часу підтримували наших товаришів по профспілці в Україні, як напряму, так і не напряму, через спільну організацію міжнародного співробітництва з розвитку профспілок «Union to union». Підтримка була довгостроковою і стосувалась організації, мобілізації, навчання та набору членів профспілки, - зазначається у брошурі під назвою «Профспілкова солідарність з Україною», виданою у червні 2022 року Конфедероацією профспілок Швеції, автор - Матс Еріксон.

8

«LO та LO-профспілки (Швеція) вже давно підтримують своїх профспілкових товаришів в Україні, - повідомляється у виданні, - Звісно, вони продовжують це робити і зараз, коли профспілкам в Україні доводиться боротися за свою свободу та своє життя. Але ми робимо це не лише на словах, а й на ділі. У цій брошурі ми розповідаємо детальніше про те, що ми робимо і що вже зробили.

І про те, що ви і ваші колеги можете зробити самі. Бо міжнародна солідарність така ж давнішня, як і сам профспілковий рух. І це така сила, яку ніякі гнобителі ніколи не зможуть перемогти в довгостроковій перспективі», - пише у передмові до брошури голова LO Сюзанна Гідеонсон.

EU Ukraina 2

Переглянути брошуру у PDF-форматі можна тут.

Пресцентр ФПУ