E5Dsyj5WQAQGKDf.jpg large

Про це зазначено у листі Генерального секретаря Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (ЄФПГО) Яна Віллема Гаудріаана до Генерального директора Міжнародної організації праці (МОП) Гая Райдера.

Текст листа:

«Шановний пане Райдере!

Звертаюся до Вас від імені членських організацій ЄФПГО (EPSU GS) в Україні та всього профспілкового руху, щоб висловити нашу серйозну стурбованість спробами влади конфіскувати профспілкову власність. Ви, ймовірно, отримали лист від профцентру ФПУ, в якому докладно викладено загрозу, яка походить від уряду, і те, як вона суперечить як українській Конституції, так і міжнародному прецедентному праву.

Профспілковий рух надав свої численні будівлі – будинки профспілок, навчальні центри, медичні та туристичні установи – у розпорядження сотень тисяч трудящих та громадян, переміщених та постраждалих унаслідок війни. Вилучення цієї власності завдасть непоправного удару українському профспілковому рухові, позбавивши трудящих можливості реалізувати своє право на відпочинок, правовий та соціальний захист.

Разом із українськими профспілками ми сподіваємося, що Міжнародна організація праці терміново втрутиться і дасть зрозуміти, що країна, яка отримала статус кандидата в члени ЄС, повинна дотримуватись зобов’язань щодо ратифікованих конвенцій Міжнародної організації праці.

Ми просимо МОП зробити всі можливі кроки для запобігання експропріації профспілкової власності та забезпечити недоторканність профспілкових приміщень як громадянську свободу та необхідну умову для здійснення профспілкових прав.

З повагою,

Ян Віллем Гаудріаан,

Генеральний секретар ЄФПГО».

 

Також Генеральний секретар ЄФПГО звернувся з цього питання до Високого представника/Віце-президента Європейської комісії п. Жозепа Борреля Фонтеллеса.

 

Департамент міжнародних зв’язків ФПУ