etuce 17 of 34

5-6 липня 2022 року у м. Льєж, Бельгія відбулася Спеціальна конференція Європейського комітету профспілок освіти (ЄКПО). 

 

Міжнародний захід відбувся в очному режимі вперше за останні три роки у зв’язку із пандемією. Конференція стала гарною можливістю для представників членських організацій ЄКПО знову зібратися, об’єднати зусилля та працювати разом на зміцнення солідарних зв’язків між профспілковцями-освітянами країн Європи. Загалом у заході взяли участь понад 270 делегатів. 

Під час представлення та обговорення резолюції щодо встановлення миру в Україні, перед делегатами конференції із Києва в онлайн режимі виступив Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов. 

etuce 27 of 34

Тема цієї спеціальної конференції – «Залучення та діяльність профспілок у Європі: мобілізація для якісної державної освіти на користь студентів та підвищення статусу вчителів й усіх працівників освіти». 

Мета – підбити підсумки досягнутого, виділити основні вектори і розглянути подальший розвиток та стратегію, затверджену на грудневій Конференції 2020 року, націлюючись на продовження зміцнення соціального діалогу в освіті та вдосконалення систем освіти у всьому європейському регіоні.

etuce 1 4 of 10

Детальніше:

https://pon.org.ua/novyny/9599-specialna-konferenciia-profspilok-yevropy-pryiniala-rezoluciu-za-myr-v-ukraini.html

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України