flag 020822 08 01

 

Польський Альянс Профспілок, як організація - член Міжнародної Конфедерації Профспілок та Європейської Конфедерації Профспілок, з обуренням сприйняла звістку про слухання у Верховній Раді України, за підтримки уряду України, Закону № 5371 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносин для малих та середніх підприємств, які дискримінують працівників підприємств із чисельністю менше 250 осіб та позбавляють їх охорони праці, у тому числі колективних прав.

Ми також глибоко стурбовані планами повоєнного відновлення України без урахування організації українських соціальних партнерів та конфіскації майна Федерації Профспілок України. Європейський Союз ґрунтується на соціальному діалозі, тому важливо його зміцнювати, а не послаблювати соціальних партнерів.

Україна стала країною - кандидатом до Європейського Союзу, яка поважає роль соціальних партнерів та соціальні права. Європейський Союз - це не лише економічна спільнота. Нас також пов'язують спільні соціальні цінності, зокрема соціальний діалог та профспілки. Закликаю Вас зупинити процес ухвалення законопроекту 5371, утриматися від нападів на Федерацію профспілок України та розпочати реальний діалог із соціальними партнерами. Це європейські цінності, якими має керуватися Україна на шляху до повноправного членства у Європейському Союзі, що ми повністю підтримуємо.

 

Департамент міжнародних зв'язків ФПУ