2 formatOriginal

 

Роботодавці та профспілки Німеччини сперечаються щодо оплати праці, оскільки стрімкі ціни на енергоносії підвищують витрати на виробництво, а споживачі страждають від шаленої інфляції,- про це повідомляє Bloomberg.

 

Німецька профспілка IG Metall вимагає підвищення заробітної плати на 8% для 3,8 мільйона працівників металургійного та електротехнічного секторів, що охоплює такі компанії, як Siemens AG і Volkswagen AG

Натомість голова асоціації роботодавців Gesamtmetall Штефан Вольф заперечує крайню необхідність підвищення платні. 

Інфляція в Німеччині зросла до 8,5% у липні з 8,2% у червні, що значно перевищило очікування у 8,1%.

Переговори, які розпочнуться у вересні, стануть найбільшими в Німеччині щодо врегулювання заробітної плати, і результат може стати індикатором того, як розмір оплати праці буде розвиватися в різних секторах. За ними також уважно стежить Європейський центральний банк, який почав підвищувати процентні ставки.

Керівник IG Metall запевняє, що співробітники несуть основний тягар усього підвищення цін — на відміну від компаній, які не хочуть перекласти його на себе.

Представники роботодавців апелюючи вказують на те, що компанії борються з стрімкими витратами на апаратне забезпечення, електроенергію та газ, збоями в ланцюжку постачання та дефіцитом напівпровідників, тому забезпечення власного виживання має стати їх пріоритетом.

 

До теми:

У червні цього року IG Metall домоглась підвищення зарплатні на 6,5% за 18 місяців разом із одноразовою виплатою в розмірі 500 євро для металургійних працівників. Це стало найбільшим підвищенням зарплати за останні 30 років. 

 

Джерело: https://www.epravda.com.ua/news/2022/08/14/690391/