44 main v1629899347 290822

Війна в Україні паралізувала економіку, майже половина підприємств була змушена закритися. Федерація роботодавців України допомагає їм залишатися відкритими, сприяючи підтримці постраждалих від конфлікту, зберігаючи сотні робочих місць і засобів до існування.

Російська агресія проти України паралізувала економіку: майже половина підприємств була змушена закритися, а інша половина намагається втриматися на плаву. За підтримки МОП Федерація роботодавців України (ФРУ) допомагає їм залишатися відкритими та підтримувати місцевих виробників.

Завдяки спільному проекту Міжнародної організації праці (МОП) та Данського агентства міжнародного розвитку (DANIDA) «Інклюзивний ринок праці та створення робочих місць в Україні» Федерація роботодавців України надала невідкладну гуманітарну допомогу населенню Харкова та Миколаїва, - двох областей, які сильно постраждали від конфлікту.

Понад 3550 продуктових наборів було роздано безпосередньо людям у двох регіонах за підтримки двох партнерів, агропромхолдингу «Астарта-Київ» та фонду «Повір у себе», які взяли на себе виробництво та транспортну логістику.

«Нам потрібно зменшити подальші економічні втрати та забезпечити безперервність бізнесу. Допомога українцям – це хороший спосіб підтримати місцевих виробників», - вважає Руслан Іллічов, генеральний директор ФРУ. «Нам потрібно зменшити подальші економічні втрати та забезпечити безперервність бізнесу. Допомога українцям – хороший спосіб підтримати місцевих виробників. Кожен продукт у цих продуктових наборах виготовлений українськими руками на українських підприємствах. Проект дозволив зберегти виробництво та виплатити заробітну плату понад 200 працівникам за тиждень», –  повідомив він.

Федерація роботодавців України визнана найбільш представницькою організацією роботодавців національного рівня в країні, членами якої є 140 регіональних, галузевих та асоційованих об’єднань роботодавців. За оцінками, члени ФРУ створюють близько 70% національного ВВП і забезпечують роботою понад 5 мільйонів працівників.

Незважаючи на те, що війна поставила під загрозу діяльність та фінансування ФРУ, оскільки членські внески значно скоротилися, організація швидко адаптувалася та продовжувала надавати підтримку своїм членам дистанційно. Серед іншого, ФРУ інформувала членів про останні зміни у законодавстві, проводила онлайн-тренінги, надавала підтримку компаніям у переїзді їхніх підприємств та сприяла налагодженню ділових контактів.

 

Джерело:

https://www.ilo.org/budapest/whats-new/WCMS_854135/lang--en/index.htm