it

У Закарпатті побувала делегація Італійської загальної конфедерації праці. У місті Ужгороді, в обласному Будинку культури профспілок, відбулася зустріч представників профспілок двох країн.

З української сторони у зустрічі взяли участь  голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський  та заступник керівника департаменту міжнародних  зв’язків ФПУ Роман Кравчик, з італійської -  представник міжнародного відділу загальної конфедерації праці  Сержіо Бассолі, представниця відділення конфедерації в регіоні Лаціо Діана Агостинелло, представник профспілки металургів в регіоні Абруццо Роберто Де Франческо.

Іван Зелінський розповів про діяльність профспілок Закарпаття шодо захисту прав та інтересів працюючих, допомогу профспілкових організацій краю Збройним Силам України під час війни.

На зустрічі також йшлося про продовження співпраці профспілок двох країн, солідарну міжнародну підтримку профспілок України у зв’язку з  реформуванням трудового законодавства, недавніми законопроєктами з цих  питань.  Було проведено українсько - італійський флешмоб.

Італійська  делегація ознайомилася з роботою Закарпатського обласного Будинку культури профспілок, для них було організовано цікаву екскурсію в місті Ужгороді.

Італійські колеги передали українським профспілкам  вантажний автомобіль, який використовуватиметься для членів профспілок, що постраждали від війни, а також  гуманітарний вантаж. Його буде передано в регіони України на потреби вимушених переселенців та осіб, які постраждали від російської агресії.

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради