30 03

Профспілка IG Metall вдається до крайніх заходів: заплановано попереджувальний страйк Vestas. Він хоче використати її, щоб переконати німецьку дочірню компанію датського виробника вітряних турбін укласти колективний договір.

Усі 1700 співробітників по всій країні були покликані припинити роботу на три години цього понеділка. Про це повідомив переговорник профспілки, керуючий директор Rendsburg IG Metall Мартін Біттер.

«Ми хочемо, щоб вони повернулися до норми, коли справа доходить до трудових відносин», - сказав Біттер. Vestas досі відмовлялася прийняти профспілку IG Metall як партнера за колективним договором. Натомість компанія воліла б поговорити з виробничою радою про умови праці та рівень оплати. «Ми не можемо прийняти це блокуюче ставлення», - сказав Біттер. Крім того, компанія не відповідає на запити ЗМІ щодо конфлікту. Профспілка завжди «цвях у черевику» для роботодавця. Але в цьому випадку відмовчатися не вдасться.

Найбільша профспілка Німеччини IG Metall розпочала переговори з Vestas Deutschland GmbH (Гамбург) у середині травня. Востаннє вони розмовляли один з одним на початку липня, ця зустріч була дуже короткою. За даними IG Metall, конфлікт стосується близько 1700 співробітників. У тому числі 700 монтажників, які займаються обслуговуванням та ремонтом вітряних турбін по всій Німеччині.

Детальніше: http://pmguinfo.dp.ua/mir/5696-poperedzhuvalnij-strajk-vestas-vitroenergetika-ne-khoche-pov-yazuvati-sebe-kolektivnimi-dogovorami

За матеріалами сайту aussiedlerbote.de