m8Q1dOGLgACyRmg8kzGPjGHcfwohjdfeYZ5YfXp8 070922

Візити відбуваються в той час, коли рух прагне організувати робітників у нових галузях.

Президент Джо Байден і віце-президент Камала Харріс відправляться на заходи на підтримку об'єднаної в профспілки робочої сили в переломний момент для руху, коли працівники в нових галузях і географічних регіонах прагнуть організуватися.

Байден, який зробить свою третю зупинку в Пенсільванії за тиждень, спочатку відправиться в Мілуокі в понеділок на щорічний фестиваль праці, організований Радою з питань праці району Мілуокі. Потім він поїде до Піттсбурга, де відбудеться прем'єрний парад до Дня праці, який проводиться вперше за останні три роки.

В обох штатах, де президентські візити заплановані на День праці, відбудуться перегони до Сенату, за якими обов'язково потрібно спостерігати: губернатор-демократ Вісконсіна Мандела Барнс кидає виклик чинному сенатору-республіканцю Рону Джонсону в гонці, яка оцінюється Inside Elections як "схильна до республіканців", в той час як губернатор-демократ Джон Феттерман протистоїть республіканцю Мехмету Озу в гонці за відкриті місця в Пенсільванії, яка оцінюється як "жеребкування".

Центральна рада праці Аллегейні-Файєт повідомляє, що крім Байдена, в заходах в Піттсбурзі повинні були взяти участь президент Американської федерації вчителів Ренді Вайнгартен і президент AFL-CIO Ліз Шулер.

"Ми дуже раді вітати @POTUS (President of the United States – POTUS)  на святкуванні Дня праці разом з нами. Той факт, що так багато національних та міжнародних лідерів вирішають приїздити сюди, рік за роком, є свідченням поваги до працюючих чоловіків і жінок організованої праці в західній Пенсильванії", - сказав Даррін Келлі, президент місцевої ради, в заяві, поширеній в Twitter.

ЗМІ Пенсільванії повідомили, що Феттерман планував бути в Піттсбурзі в понеділок, у той час як кампанія Барнса повідомила ЗМІ, включаючи Milwaukee Journal-Sentinel, що Барнс "з радістю візьме участь у заходах Фестивалю праці в Мілуокі, Медісоні і Расині", але не вказала конкретно місцезнаходження кандидата в сенатори під час візиту Байдена.

Шулер зустрлася з журналістами в четвер вранці у Вашингтоні перед тим, як відправитися в дорогу. Виступаючи на сніданку, організованому Christian Science Monitor, Шулер розповіла про зусилля АФП-КІО щодо розширення членства в профспілці, в тому числі серед робітників, які працюють на виїзді, і співробітників таких компаній, як Starbucks і Amazon.

Організовуючи червоні штати

Вона процитувала нещодавнє опитування Геллапа, яке виявило 71% прихильності до профспілок, що є найвищим відсотком в цьому опитуванні з 1965 року. Зусилля АФП-КІО, спрямовані на збільшення членства в профспілках у традиційно червоних штатах, можуть викликати тертя з переважною тенденцією робітників підтримувати демократів політично та внесками.

"Ми не ставимо кандидатів на перше місце, ми ставимо працівників на перше місце. І ми дивимося через призму трудящих, коли визначаємо питання, за якими ми оцінюємо цих кандидатів, і так сталося, що президент Байден, який є демократом, був дуже пропрофспілковим президентом", - сказала Шулер. "Отже, ми пишаємося послужним списком, який має він і його адміністрація, і це відображається на всіх рівнях. Ви знаєте, від міської ради до Конгресу і Сенату Сполучених Штатів. Це відбувається через призму проблем".

Шулер підкреслила, що рішення про підтримку приймаються профспілковими групами на місцевому рівні.

"Тому я б сказала членам Конгресу, які, можливо, незадоволені тим, що демократ отримав підтримку, що потрібно подивитися на те, що знаходиться під цим, подивитися за межі партійної етикетки", - підкреслила Шулер. "І подивіться на проблеми, які ми вимірюємо. Чи підтримує цей кандидат підвищення мінімальної заробітної плати, чи підтримує цей кандидат посилення охорони праці та здоров'я, дотримання промислової гігієни? Ви знаєте, чи дійсно цей кандидат підтримує колективні переговори і створення профспілок? І це, як правило, там, де ми падаємо".

Заплановано, що Харріс відвідає Бостон для участі у щорічному сніданку до Дня праці, організованому місцевими профспілковими лідерами, який, за повідомленням Boston Globe, є регулярною подією для політиків. В офісі віце-президента заявили, що вона поїде в Бостон, "щоб відсвяткувати свято Дня праці та прихильність адміністрації до працюючих сімей з лідерами та захисниками праці".

Поїздки Байдена і Гарріс на День праці відбуваються після виступу президента в прайм-тайм у четвер на тему демократії і "душі нації".

Напередодні цієї промови Шулер стверджувала, що робітничий рух є невід'ємною частиною демократії.

"Ми б сказали, що профспілки - це стовп здорової демократії, і ми бачимо по всьому світу, що профспілки завжди були свого роду основою і фундаментом здорової економіки і здорового суспільства. І чим сильнішими стають профспілки, тим сильнішою стає наша демократія", - сказав Шулер. "І тому наша фундаментальна роль і відповідальність полягає в тому, щоб відверто навчати наших членів і всіх працюючих людей про те, як ... збалансувати шальки терезів і економіку, об'єднуючись колективно".

Автор: Нільс Лєснєвський, 2 вересня 2022 року

Переклад -