orpea banner

 

Місцевий суд міста Пюто (Франція) анулював професійні вибори, організовані ORPEA в червні 2019 року в 224 будинках престарілих групи компаній через фальсифікацію виборів.

Запит французьких профспілок - проведений спільно з CFDT, CGT і FO - послідував після викриттів книги Віктора Кастане "Les Fossoyeurs", опублікованої в січні 2022 року. У ній автор виклав кілька свідчень про дискримінацію профспілок і фальсифікації, вчинені до і під час цих виборів.

На основі цього розслідування та свідчень колишніх працівників профспілки продемонстрували, що керівництво надавало перевагу "внутрішній" (жовтій) профспілці під назвою "ARC-EN-CIEL", зокрема, організовуючи її виборчу кампанію, фінансуючи поїздки її представників, розробляючи її листівки та організовуючи імітацію переговорів перед персоналом, щоб підвищити видимість профспілки... Це далеко не демократичний спосіб проведення соціальних виборів.

Вперше суди ставлять крапку в цій дискримінаційній соціальній політиці та атмосфері страху і беззаконня, яка роками панувала на цьому підприємстві.

Відновлення свободи профспілок та прав представників трудового колективу є необхідною умовою для покращення умов праці та проживання в будинках-інтернатах групи ORPEA. Профспілки вимагають нових виборів!

ЄФПГО вітає свої французькі членські організації, які борються за прозорість і демократію проти цієї неправомірної поведінки, яка додається до всіх попередніх проблем з керівництвом ORPEA.

https://www.epsu.org/article/french-trade-unions-obtain-cancellation-orpea-workplace-elections-fraud