зображення viber 2022 09 29 12 22 20 145
27-28 вересня 2022 року у Варшаві відбувся навчальний семінар з обміном досвіду по роботі з мігрантами і переселенцями.
Голова Об'єднання профспілок Львівщини Роман Дацько виступив з презентацією про сучасний стан в економіці, трудових відносинах і вимушеній міграції українців. А також розповів про діяльність Федерація gрофспілок України, її членських організацій (зокрема Львівського об'єднання профспілок) в умовах війни з росією.
Участь у семінарі взяли представники профспілкових галузевих і територіальних об'єднань та керівники державних муніципальних органів місцевого самоврядування Польщі, Італії, Греції та Румунії. Учасники обмінялись досвідом у вирішенні проблем тимчасово переміщених біженців з України в отриманні соціальних виплат, пошуках праці, житла, вивчення іноземних мов, забезпечення дітям дитячих садочків, навчання у школі тощо.
Учасники семінару відвідали Український дім у Варшаві та ознайомились з проведеною роботою. Роман Дацько сердечно подякував усім профспілкам, урядовцям та народам-держав, які надали і надають нам допомогу. Окрема подяка Міжнародній організації праці (International Labour Organization) та добровільним фондам і організаціям: "Corus International", "Центр солідарності американських профспілок", "Norway aid" та ін.
 зображення viber 2022 09 29 12 22 09 100
Голова ОПЛ взяв участь у семінарі за ініціативи Європейської Конфедерації профспілок (ЄКП) (ETUC) і Об'єднання мігрантів та муніципалітетів місцевого самоврядування, а також за делегуванням ФПУ.
Організатори семінару: Людвік Воет- конфедеральний секретар ЄКП, Мерседес Мілет- ведучий спеціаліст ЄКП, Года Неверускайте - ведучий спеціаліст МКП (ITUC).
Приймаюча сторона: Всепольське порозуміння профспілок (Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych), їх президент Анджей Радзіковські та його заступники Пйотр Островські і Себастьян Коцьвін.

зображення viber 2022 09 29 12 21 58 911
 Джерело: