banner outsourcing

Боротьба проти приватизації лежить в основі роботи ЄФПГО. Форма - чи то підряд або субпідряд, державно-приватне партнерство, приватизація або будь-який інший вид комерціалізації - не має значення. Незалежно від того, чи відбувається це в комунальному господарстві, охороні здоров'я, соціальному забезпеченні чи місцевому та регіональному самоврядуванні, це призводить до негативних наслідків. Вона спотворює суспільні інтереси на користь корпоративної жадібності, а від її наслідків страждають найнижче оплачувані працівники. Національні, центральні та федеральні уряди не застраховані від небезпек приватизації.

У цьому звіті ЄФПГО вперше дослідила справжній вплив приватизації на ці сектори - від національних урядів до виконавчої влади ЄС, Європейської комісії. Отримані результати розкривають явище, яке занадто довго замовчувалося. Те, що почалося з аутсорсингу допоміжних функцій низькооплачуваним компаніям, призвело до укладання контрактів з дорогими консалтинговими фірмами для виконання основних функцій: вироблення політики, розробки законодавства та державних контрактів - і витіснення цілого покоління державних службовців. Це також свідчить про те, що "інсорсинг" не є фантазією. За умови сильної мобілізації профспілок та співпраці з іншими групами громадянського суспільства, інсорсинг можливий - як це видно на прикладі прибиральників у Нідерландах та статистиків у Швеції, що детально описано у цьому звіті. Звіт підготовлено Вірою Вегманн, дослідницею PSIRU (Міжнародний дослідницький підрозділ громадських послуг при Грінвічському університеті).

Дослідження та досвід наших членів показують, що державний сектор продовжує надавати ефективні, дієві та якісні послуги. Державні послуги, які контролюються демократичним шляхом і ставлять на перше місце людей, а не прибуток, приносять користь людям.

Презентація звіту відбудеться в середу, 5 жовтня, о 14:00 в Резиденції в Брюсселі за участю головного доповідача Емілі О'Рейлі, Європейського омбудсмена.

Для отримання додаткової інформації: Пабло Санчес, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 00 32 (0) 474626633

https://www.etuc.org/en/pressrelease/follow-germany-and-raise-minimum-wages-now