Twitter Post 1024x512 EN 002

Європейська конфедерація профспілок, французькі профспілки та кілька профспілкових федерацій і конфедерацій об'єднають свої зусилля сьогодні в Страсбурзі, щоб висловити протест проти кризи вартості життя та закликати до рішучих дій з боку ЄС та національних урядів.

 

Демонстрація відбудеться перед будівлею Європарламенту о 13.00, після чого о 17.15 у приміщенні Європарламенту відбудеться зустріч з депутатами Європарламенту, на якій профспілкові лідери та працівники виступлять з промовою:

- Катастрофічні наслідки величезного зростання цін для працюючих людей та їхніх сімей

- свої вимоги щодо рішучих дій з боку ЄС та національних урядів, включаючи підвищення заробітної плати та підтримки доходів, введення податку на прибуток та обмеження цін.

Вимоги профспілок узагальнені в плані ЄКП з шести пунктів і включають в себе

- Підвищення заробітної плати відповідно до зростання прожиткового мінімуму - це означає підтримку колективних переговорів

- Підвищення мінімальної заробітної плати для забезпечення її адекватності та цільові надзвичайні виплати для низькооплачуваних людей, які намагаються оплатити рахунки за енергоносії, разом із забороною на відключення

- Обмеження вартості рахунків за енергоносії для населення та податок на надприбутки, які отримують енергетичні компанії.

Естер Лінч, заступник Генерального секретаря ЄКП заявила:

"Мільйони працюючих людей і до цієї кризи відчували труднощі, а тепер їх просять платити за стрімко зростаючі ціни на енергоносії при зарплатах, які падають у реальній вартості.

"Людям доводиться приймати дедалі складніші рішення про те, чи можуть вони дозволити собі поставити на стіл їжу, увімкнути опалення чи приготувати теплу їжу, в той час як керівники та акціонери енергетичних компаній отримують рекордні прибутки за їхній рахунок.

Це аморально, і політики повинні взяти цю кризу під контроль, поки вона не коштувала життя цієї зими".

Лоран Берже, Генеральний секретар CFDT та Президент ЄКП заявив:

"Необхідно терміново покращити підтримку та більш справедливо розподіляти вироблене багатство. Жертвами нинішніх піків інфляції є найбільш вразливі і менш оплачувані працівники, які найбільше страждають від зростання цін на транспорт, житло та опалення".

Борис Плацці, член бюро CGT, сказав:

"Підвищення зарплат, пенсій та соціальної підтримки є єдиною відповіддю в той час, коли населенню доведеться робити вибір між їжею, опаленням та медичним обслуговуванням. Збереження купівельної спроможності вимагає кращого розподілу багатства та мобілізації працівників".

Браніслав Ругані, Конфедеральний секретар ФП, сказав:

"Протягом тривалого часу працівники страждають від нерівномірного розподілу багатства, яке вони виробляють, в той час як акціонери продовжують набивати свої кишені, а Франція з року в рік б'є рекорди по виплаті все більш високих дивідендів. Занадто багато робітників отримують занадто багато грошей в кінці місяця. Клейка штукатурка - це добре, але вона не заповнить холодильник. ФО нагадує, що поміркованість заробітної плати або повернення жорсткої економії не є відповіддю на занепокоєння робітників - вони є прямо протилежними".

Сиріл Шабаньє, Президент CFTC, наголосив:

"Європейські працівники сильно постраждали від кризи охорони здоров'я і не повинні знову постраждати від кризи купівельної спроможності та інфляції. Підвищення заробітної плати, консультації з працівниками - Європа та уряди повинні діяти швидко".

Рейчел Брішуал, Національний секретар UNSA, сказала:

"Необхідно терміново підвищити заробітну плату і заміщення доходу в той час, коли Франція страждає від безпрецедентної житлової кризи, коли неконтрольовані витрати, пов'язані з орендою, водою, газом і електроенергією, непропорційно важким тягарем лягають на найскромніші домогосподарства".

https://www.etuc.org/en/pressrelease/workers-refuse-pay-profit-driven-inflation-strasbourg-protest