arton25568

У  Мельбурні перебуває делегація ФПУ на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим. Сьогодні після обіду Конгрес МКП розпочне свою работу.

 

Делегати розвиватимуть результати першої та другої сесії: гендерно-трансформаційний порядок денний профспілок, спрямований на відновлення та стійкість до нового суспільного договору, заснованого на рівності, справедливості та інклюзивності.

Це прагнення відображено в програмі:

1. Побудова економіки турботи.

2. Викорінення гендерного насильства та домагань у сфері праці.

3. Забезпечення гендерної рівності та інклюзивності в інтересах миру та демократії.

4. Реалізація рівної оплати за працю рівної цінності.

5. На шляху до універсальних гендерно-чутливих систем соціального захисту.

6. Забезпечення ґендерно-трансформативного справедливого переходу.

7. Рівний доступ до розвитку навичок, професійнаої підготовки та навчання впродовж життя.

8. Трансформаційне лідерство жінок.

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу зазначила: "Ця конференція та її результати є вирішальним фактором, який сприятиме просуванню гендерної рівності, справедливості та інклюзивності в контексті глобальної кризи в галузі охорони здоров'я, економіки та соціальної сфери під час дебатів на 5-му Всесвітньому конгресі МКП.

Це забезпечить безпосередній вплив жінок-профспілкових діячів на пріоритети глобального профспілкового руху на наступні чотири роки. Це сприятиме змінам у пріоритетних сферах цієї конференції, оскільки ми працюємо над новим соціальним договором для відновлення та стійкості, заснованим на рівності та справедливості".

У  Мельбурні перебуває гендерно збалансована делегація ФПУ на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим.

Сьогодні після обіду Конгрес МКП розпочне свою работу.

Напередодні з делегацією  українських профспілок зустрілася Президент АФП-КВП Ліз Шуллєр. Українська делегація також зустрілася з Генеральним секретарем ЄКП, Генеральним секретарем ЗЕРР Лукою Вісентіні та заступником Генерального секретаря  МКП Оуеном Тюдором.

Під час зустрічей піднімалися питання посилення гуманітарної допомоги українським профспілкам та внутрішньо переміщеним особам внаслідок російської агресії, реформування трудового законодавства в Україн з метою його повної лібералізації, остаточного виключення ФНПР зі складу МКП, намагань держави конфіскувати власність ФПУ.

Українська делегація отримала запевнення, що вся інформація надана українською стороною, буде доведена до Білого дому та Єврокомісії.

 

Департамент міжнародних зв'язків ФПУ