sharanburrow scaled e1631282198950 934x934 

5-й Всесвітній конгрес МКП в Австралії відзначив роль профспілок у розбудові миру, без якого неможлива соціальна справедливість.

 

Представляючи делегатам Доповідь про свободу 2022: «Профспілки будують мир», Генеральний секретар МКП Шаран Барроу заявила: «Близько двох мільярдів людей живуть у країнах, охоплених конфліктами, сьогодні в світі налічується 56 конфліктів на державному рівні.

Міжнародна профспілкова солідарність у гуманітарній сфері, наприклад, значні зусилля з підтримки працівників в Україні, М'янмі та інших країнах, є частиною більш широких зусиль профспілок, спрямованих на побудову і підтримку миру, а також уникнення конфліктів і відновлення після них. Світ повинен слідувати цьому прикладу.

Якщо світові лідери можуть зібратися разом для вирішення проблем, пов'язаних зі зміною клімату, то також потрібно інвестувати в глобальний діалог з метою запобігання конфліктам, припинення існуючих конфліктів і відновлення після воєн на справедливій і стійкій основі.

Існує чимало прикладів дій профспілок за мир, справедливість і демократію. Ми пишаємося цими досягненнями, і натхнення, яке ми черпаємо з них, допоможе профспілкам у всьому світі планувати і проводити кампанії за основні свободи, демократію і мир».

У доповідь включені розгляд таких прикладів:

- У Колумбії профспілки десятиліттями на передовій ведуть боротьбу за мир і соціальну справедливість.

- У Північній Ірландії профспілковий рух вже давно є рушієм миру та подолання розколу і міжрелігійної ворожнечі.

- У М'янмі профспілки продовжують свою багаторічну боротьбу за мир і демократію в найскладніших і найнебезпечніших умовах безжальної військової диктатури.

- У Тунісі профспілка Загальна профспілка трудящих разом з іншими громадськими організаціями отримала Нобелівську премію миру за свою роботу з розбудови постдиктаторської країни з новою конституцією. Це зобов'язання, залишається таким же потужним, оскільки країна стикається з новими викликами.

 

Я ми повідомляли, на 5-му Всесвітньому конгресі Міжнародної конфедерації профспілок, який проходить в Австралії, бере участь делегація ФПУ.

Її очільник Голова ФПУ, член Генеральної Ради МКП Григорій Осовий виступив перед делегатами Конгресу

 

Пресцентр ФПУ